Auvergne

De regio Auvergne ligt in het midden van Frankrijk, in het zogenaamde Centraal Massief. Het Centraal Massief is een groot, uitgestrekt vulkanisch gebergte dat een groot gedeelte van deze regio bestrijkt. De Auvergne grenst aan de regio Rhône-Alpes in het oosten, de regio’s Languedoc-Roussillon en Midi-Pyrénées in het zuiden en de regio Limousin in het westen. De hoofdstad van de regio Auvergne is Clermont-Ferrand, dat met circa 150.000 inwoners een van de grootste steden in deze regio is. De regio Auvergne bestaat uit vier departementen, namelijk Allier, Cantal, Haute-Loire en Puy-de-Dôme. Auvergne

Geschiedenis van de regio Auvergne

De naam van deze regio is afkomstig van een Gallisch volk dat bekend stond als de Averni. Voordat dit gebied door de Romeinen werd veroverd, heerste de koning van de Averni, Vercingetorix over deze regio. Anders dan de meer zuidelijk gelegen regio’s, profiteerde de regio Auvergne maar relatief weinig van de handel tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk. Zo profiteerden de regio’s Provence en Languedoc-Roussillon van de aanwezigheid van de Via Domitia, een handelsroute die Italië verbond met de Romeinse koloniën in Spanje. In het jaar 507 na Christus werd de regio veroverd door de Franken. In het jaar 1790 werd de Auvergne opgedeeld in de vier departementen zoals wij deze vandaag de dag kennen.

Auvergne vandaag de dag

Vandaag de dag is de regio Auvergne een ideale vakantiebestemming voor diegenen die op zoek zijn naar rust en heerlijk in de natuur willen verblijven. Hoewel deze regio wellicht wat minder bekend is onder de vakantiegangers dan regio’s als Provence en Languedoc-Roussillon, doet de Auvergne absoluut niet onder voor deze regio’s. Zo kunt u heerlijk wandelen in de prachtige natuur, zoals bijvoorbeeld in het vulkanische gebergte. Ook zijn plaatsen zoals Clermont-Ferrand meer dan de moeite waard om te verkennen. Uiteraard behoren ook uitstapjes in nabijgelegen regio’s als Languedoc-Roussillon, Provence, Midi-Pyrénées en Rhône-Alpes ook tot de mogelijkheden. De Auvergne is met andere woorden een ideale vakantiebestemming.
Auvergne

Vakantie in de Auvergne

Op vakantie naar deze prachtige regio? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen en campings.

Filter by

 

 

[adrotate group=”1″]

Volg ons

3,480FansLike
282VolgersVolg