Kasteel van Murol

Het kasteel van Murol is een groot kasteel nabij het gelijknamige plaatsje Murol, in het departement Puy-de-Dôme. Het kasteel is gelegen op een basaltrots.Kasteel van Murol

Geschiedenis van het kasteel van Murol

Het kasteel van Murol werd in de twaalfde eeuw na Christus gebouwd op een basaltrots bij het plaatsje Murol. Vanaf deze strategische locatie was het mogelijk om enkele belangrijke nabijgelegen handelswegen te overzien en waar nodig te verdedigen. In de veertiende eeuw werd het kasteel versterkt met extra verdedigingswerken. Ook werd het kasteel uitgebreid met een tweede kapel. Het kasteel van Murol vergaarde door de eeuwen heen steeds meer aanzien. In de vijftiende eeuw kwam het kasteel in handen van de familie d’Estaing, die het kasteel van Murol verreikte met verschillende versieringen en een grote extra verdedigingsring om het kasteel heen bouwde. Door de eeuwen heen maakte het kasteel een transformatie door. Waar het oorspronkelijk een militair fort was, veranderde het steeds meer in een versterkt Renaissance kasteel. Tijdens de Franse Revolutie groeide het kasteel uit tot een schuilplaats voor rovers. Nadat de rovers uit het kasteel waren verjaagd raakte het kasteel van Murol in verval. In het jaar 1889 werd het vervallen kasteel echter erkent als Historisch monument door het Franse ministerie van Cultuur, waarna het weer werd opgebouwd.

Het kasteel van Murol vandaag de dag

Vandaag de dag is het kasteel van Murol uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische locaties in de Auvergne. Dagelijks worden er rondleidingen georganiseerd en ook kunt u hier met enige regelmaat genieten van de vele voorstellingen. Wat een bezoekje aan dit kasteel extra leuk maakt, is dat er onder meer demonstraties worden gegeven van de middeleeuwse vechtkunst. Ondanks het feit dat het kasteel grotendeels is gerestaureerd, heeft het haar oorspronkelijke karakter weten te behouden. Bovendien kunt u vanaf de top van het kasteel genieten van een prachtig uitzicht over het plaatsje Murol, de Couze vallei, het nabijgelegen meer en de nabijgelegen vulkaan Tartaret. Een bezoekje aan het kasteel van Murol is absoluut de moeite waard en geeft een mooie inzage in de middeleeuwse historie van deze omgeving.
Kasteel van Murol

Het kasteel van Murol bezoeken?

Wilt u het kasteel van Murol zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Vakantiehuizen in Zuid-Frankrijk
VAKANTIEHUIZEN
CAMPINGS
HOTELS

Volg ons

3,419FansLike
276VolgersVolg
Zonnigzuidfrankrijk.nl Nieuwsbrief
Schrijf u nu in om iedere maand de leukste vakantietips in Zuid-Frankrijk te ontvangen en maak automatisch kans op het winnen van een week gratis vakantie op vakantiepark Villa's du Verdon!
Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief van Zonnigzuidfrankrijk.nl schrijft u zich tevens in voor de nieuwsbrief van Francecomfort.