Home Blog

Nazomeren aan de Côte d’Azur

0

Nazomeren aan de Côte d’Azur

De zomer loopt ten einde en we gaan weer richting de herfst. Terwijl de werkstress weer toeslaat en we druk zijn met wassen en strijken, denken we met smart terug aan de heerlijke zomervakantie in Frankrijk. Lekker zwemmen, boekje lezen en een leuke bezienswaardigheid bezoeken, oftewel hét grote genieten!

Tijdens zulke momenten van weemoed is het fijn om de volgende vakantie te boeken en die hoeft helemaal niet lang op zich te laten wachten. Een last minute boeken naar de Côte d’Azur, om nog de laatste zomerse duik van dit jaar te nemen, is een fijne mogelijkheid. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn, want bij Booking.com of Trivago zijn talloze leuke hotels te vinden. Ook kunt u zo buiten het hoogseizoen profiteren van scherp geprijsde verblijven in vakantiehuizen of nazomeren op een mooie camping.

Vanuit daar kunt u dan ook heel makkelijk naar mooie plaatsen als Nice, Cannes en Antibes rijden. Deze steden zijn ook in de nazomer nog erg gezellig, maar wel minder druk met toeristen dan in het hoogseizoen. Zo kunt u in Nice bijvoorbeeld overdag lekker aan het strand liggen en dan aan het einde van de dag een lekker hapje en drankje doen in een van de vele eetgelegenheden van de stad. Daarna kunt u zich mengen in het bruisende uitgaansleven van Nice. Cannes is ook een leuke uitgaansstad. Dit ligt op zo’n 33 kilometer van Nice en hier kunt u een gokje wagen in een van de vele casino’s die deze stad te bieden heeft. Ook heeft deze stad verschillende mooie nachtclubs.Côte d'Azur

Is aan het strand liggen en uitgaan niet aan u besteed, dan zijn er ook voldoende culturele uitstapjes in deze steden. Zo zijn er diverse musea met moderne kunst in Nice en bij Cannes is het Fort Royal een aanrader voor een leuk cultureel uitstapje. In dit fort uit de zeventiende eeuw is onder andere het Musée de la Mer gevestigd. Ook Antibes is leuk om te bezoeken, want hier zijn verschillende bezienswaardigheden zoals het Château Grimaldi en het Musée d’Archeologie Terrestre et Sous-Marine. In het Château Grimaldi kunt u onder andere genieten van het vakmanschap van Pablo Picasso, want er is een museum aan hem gewijd en hier hangen diverse kunstwerken van deze uitmuntende schilder. Het Musée d’Archeologie Terrestre et Sous-Marine gaat over de geschiedenis van Antibes en hier worden onder meer Romeinse voorwerpen tentoongesteld.
Verder is de Côte d’Azur natuurlijk ook bekend als populaire vakantieplaats voor de rijken der aarde en het filmfestival van Cannes. Dat is terug te zien in de omgeving, want in de haven van Antibes kunt u wegdromen bij de luxe jachten die daar liggen. Oftewel de Côte d’Azur heeft ook in de nazomer voor ieder wat wils!

Etappe 20: de tijdrit in Marseille

0
Tijdrit in Marseille

Op zaterdag 1 juli begon de Tour de France 2017 weer. Het is vanaf dat moment weer 3 weken afzien voor de renners en genieten voor de liefhebbers van het grootste wielerspektakel ter wereld. Zonnigzuidfrankrijk.nl informeert u via onze blogserie over de moeilijkheden en mogelijkheden van elke etappe die verreden wordt in Zuid-Frankrijk. Ook worden de mooiste steden, dorpen en bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe op een rijtje gezet. In deze blog vertellen wij alles wat u moet weten over etappe 20: de tijdrit in Marseille.Tijdrit in Marseille

Etappe 20: de tijdrit in Marseille

De kans is aanzienlijk dat de Tour de France bij aanvang van etappe 20 al beslist is. De zware bergetappes liggen achter ons en vandaag is de allerlaatste kans om nog wat plaatsjes op te schuiven in het klassement. Wij verwachten echter dat de drager van de gele trui al voor aanvang van de tijdrit op een veilige afstand staat van de nummer twee in het klassement. Er moet dan wel iets heel geks gebeuren, zoals een valpartij, om de koppositie in het klassement in gevaar te brengen. De individuele tijdrit van vandaag is 22,5 kilometer lang en gaat over een licht glooiende route naar een explosief klimmetje. Dit klimmetje zal naar onze verwachting echter geen beslissende rol spelen in de uitkomst van deze etappe.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe 20: de tijdrit in Marseille

De tijdrit van vandaag gaat door de mooie stad Marseille, waar natuurlijk genoeg te zien en te beleven is. Ook in de omgeving van Marseille is echter genoeg leuks te doen. Wat te denken van een leuke wandeling door mooie plaatsen als Salon-de-Provence, Aix-en-Provence of Martigues? Iets verderop liggen mooie plaatsen als Hyères en Toulon, die ook meer dan de moeite waard zijn om met een bezoekje te vereren. Tot slot is ook een bezoekje aan het prachtige natuurschoon van de Calanques de Cassis meer dan de moeite waard. Dit prachtige landschap aan de kust van de Middellandse Zee moet u echt eens gezien hebben!
Tijdrit in Marseille

De tijdrit in Marseille bijwonen?

Wilt u de tijdrit in Marseille zelf bijwonen? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

[adrotate group=”1″]

Etappe 19: Embrun-Salon-de-Provence

0
Embrun-Salon-de-Provence

Op zaterdag 1 juli begon de Tour de France 2017 weer. Het is vanaf dat moment weer 3 weken afzien voor de renners en genieten voor de liefhebbers van het grootste wielerspektakel ter wereld. Zonnigzuidfrankrijk.nl informeert u via onze blogserie over de moeilijkheden en mogelijkheden van elke etappe die verreden wordt in zuid-Frankrijk. Ook worden de mooiste steden, dorpen en bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe op een rijtje gezet. In deze blog vertellen wij alles wat u moet weten over etappe 19: EmbrunSalon-de-Provence.Embrun-Salon-de-Provence

Etappe 19: Embrun-Salon-de-Provence

De etappe EmbrunSalon-de-Provence is de langste etappe in deze editie van de Tour de France. Van het prachtige plaatsje Embrun in het departement Hautes-Alpes, gelegen aan de oevers van het stuwmeer Lac de Serre-Ponçon, naar de indrukwekkende plaats Salon-de-Provence in het departement Bouches-du-Rhône in het zuiden. Deze etappe is, ondanks haar lengte, interessant voor de aanvallend ingestelde renners. De etappe EmbrunSalon-de-Provence is namelijk grotendeels heuvelachtig. Het gaat hier echter niet om heuvels die voor grote verschillen in het klassement zullen zorgen, maar na de ongetwijfeld intensieve bergetappe van gisteren is de etappe van vandaag echt niet eenvoudig te noemen. De etappe kent drie cols van de derde categorie, achtereenvolgens de Col Lebraut, de Côte de Bréziers en de Col du Pointu.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Embrun-Salon-de-Provence

De etappe EmbrunSalon-de-Provence gaat door een gebied waar wij zelf enorm blij van worden. Er is in de omgeving namelijk enorm veel te zien en te doen. Zo behoort een bezoekje aan de plaats Sisteron, met haar indrukwekkende citadel tot de mogelijkheden. En wat te denken van de okergroeve van Roussillon, de Mont Ventoux, en prachtige plaatsjes als Lourmarin, Apt, Cavaillon en L’Isle-sur-la-Sorgue? En dan hebben we het prachtige plaatsje Riez, dat op het prachtige Plateau de Valensole ligt en de indrukwekkende Gorges du Verdon nog niet eens benoemd!
Embrun-Salon-de-Provence

De etappe Embrun-Salon-de-Provence bijwonen?

Wilt u de etappe EmbrunSalon de Provence zelf bijwonen? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.


[adrotate group=”1″]

Etappe 18: Briançon-Col d’Izoard

0
Briançon-Col d'Izoard

Op zaterdag 1 juli begon de Tour de France 2017 weer. Het is vanaf dat moment weer 3 weken afzien voor de renners en genieten voor de liefhebbers van het grootste wielerspektakel ter wereld. Zonnigzuidfrankrijk.nl informeert u via onze blogserie over de moeilijkheden en mogelijkheden van elke etappe die verreden wordt in zuid-Frankrijk. Ook worden de mooiste steden, dorpen en bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe op een rijtje gezet. In deze blog vertellen wij alles wat u moet weten over etappe 18: BriançonCol d’Izoard.Briançon-Col d'Izoard

Etappe 18: Briançon-Col d’Izoard

Etappe 18 gaat van Briançon naar de top van de Col d’Izoard en dit is de laatste bergetappe van de Tour de France. Deze rit is 179,5 kilometer lang, waarbij het eerste deel nog redelijk te doen is, maar het laatste deel is vrij zwaar. Het eerste deel is vooral over glooiende wegen, maar in de laatste 60 kilometer rijdt het peloton over twee zeer pittige beklimmingen.
Voordat dat zover is, vertrekken de renners vanuit de prachtige plaats Briançon in de Hautes-Alpes. Briançon is gelegen op ongeveer 1300 meter hoogte, waarmee het de hoogstgelegen plaats is in heel Frankrijk met meer dan 2000 inwoners. Vervolgens rijdt het peloton de eerste 40 km richting Embrun. Hierna begint het eerste klimwerk van deze etappe. Het begin is nog redelijk makkelijk met de Côte des Demoiselles Coiffées, oftewel de berg van mooi geknipte jongedames. Deze klim is gemiddeld 5,2% over 3,9 kilometer. Na de berg met die mooie naam gaat het glooiend verder tot de renners ongeveer 100 kilometer gefietst hebben, want dan komt het peloton bij de Col de Vars. Best pittig ook, hoewel het eerste deel, vanaf 21,5 kilometer voor de top, nog redelijk goed te doen is met een stijgingspercentage van 2 tot 3%. De laatste 9,3 km is veel zwaarder met een gemiddelde stijging van 7,5% en uitschieters tot zelfs gemiddeld 10%.
Via een flinke afdaling rijden de renners naar Guillestre, waar het zwaarste stuk van deze etappe in zicht komt: de Col d’ Izoard. Deze heeft een vergelijkbaar hoogteprofiel met de Col de Vars, maar is veel langer. De klim van de Col d’ Izoard is 14,1 kilometer lang en heet een gemiddeld stijgingspercentage van 7,3% De laatste 10 km zijn zelfs nog lastiger, namelijk gemiddeld 9%. Via een zeer steile weg met veel haarspeldbochten rijdt het peloton naar het kale en koude maanlandschap van Casse Déserte, waar uitgemaakt wordt wie deze etappe wint.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe 18: Briançon-Col d’Izoard

Als u deze etappe gaat bekijken, is het de moeite waard om dit te combineren met een leuk uitstapje in de buurt. Zo is Briançon de moeite waard om te bekijken, maar ook Embrun en het nabijgelegen Gap zijn erg charmant en leuk om te bezoeken. Bezienswaardigheden in de buurt die een bezoekje waard zijn, zijn: de Col du Galibier, het Lac de Serre-Ponçon, Fort Queyras en natuurlijk de finish van deze etappe Col d’Izoard.
Briançon-Col d'Izoard

De etappe Briançon-Col d’Izoard bijwonen?

Wilt u deze indrukwekkende bergetappe zelf bijwonen? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!


[adrotate group=”1″]

Etappe 17: La Mure-Serre-Chevalier

0
La Mure-Serre-Chevalier

Op zaterdag 1 juli begon de Tour de France 2017 weer. Het is vanaf dat moment weer 3 weken afzien voor de renners en genieten voor de liefhebbers van het grootste wielerspektakel ter wereld. Zonnigzuidfrankrijk.nl informeert u via onze blogserie over de moeilijkheden en mogelijkheden van elke etappe die verreden wordt in zuid-Frankrijk. Ook worden de mooiste steden, dorpen en bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe op een rijtje gezet. In deze blog vertellen wij alles wat u moet weten over etappe 17: La Mure-Serre-Chevalier.La Mure-Serre-Chevalier

Etappe 17: La Mure-Serre-Chevalier

De etappe van vandaag begint in La Mure, een plaatsje dat nog nooit eerder deel uitmaakte van de Tour de France. Dit is een erg zware etappe, met twee beklimmingen van de buitencategorie, een van de eerste categorie en een van de tweede categorie. De finishlijn van deze etappe ligt in het plaatsje Serre-Chevalier. Onderweg worden de bekende bergen Col de la Croix de Fer, Col du Télégraphe en de Col du Galibier beklommen. Deze etappe is de uitgelezen kans voor de klassementsrenners om een aanval te doen op de gele trui. Wij verwachten een waar spektakel en het zou ons niets verbazen als deze etappe het klassement op zijn kop gaat zetten!

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe 17: La Mure-Serre-Chevalier

In de omgeving van de etappe La Mure-Serre-Chevalier is genoeg te zien en te beleven. Het bijwonen van deze etappe kan dan ook prima gecombineerd worden met een bezoekje aan een van de mooie bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Alpe d’Huez, het Lac de Serre-Ponçon en de Vercors. Ook zijn er vele mooie plaatsen te vinden, zoals de grotere stad Grenoble, Die, Gap en Embrun. Voor wandelaars is de omgeving van deze etappe een heerlijke vakantiebestemming. In de omgeving zijn namelijk vele wandelroutes uitgezet.
La Mure-Serre-Chevalier

De etappe La Mure-Serre-Chevalier bijwonen?

Wilt u deze etappe zelf bijwonen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.


[adrotate group=”1″]

Etappe 16: Le Puy-en-Velay-Romans-sur-Isère

0
Le Puy-en-Velay-Romans-sur-Isère

Op zaterdag 1 juli begon de Tour de France 2017 weer. Het is vanaf dat moment weer 3 weken afzien voor de renners en genieten voor de liefhebbers van het grootste wielerspektakel ter wereld. Zonnigzuidfrankrijk.nl informeert u via onze blogserie over de moeilijkheden en mogelijkheden van elke etappe die verreden wordt in zuid-Frankrijk. Ook worden de mooiste steden, dorpen en bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe op een rijtje gezet. In deze blog vertellen wij alles wat u moet weten over etappe 16: Le Puy-en-Velay-Romans-sur-Isère.Le Puy-en-Velay-Romans-sur-Isère

Etappe 16: Le Puy-en-Velay-Romans-sur-Isère

Na een welverdiende rustdag gaat de zestiende etappe van deze editie van de Tour de France gaat van het schilderachtige Le Puy-en-Velay naar Romans-sur-Isère. Deze etappe is 165 kilometer lang en kent twee beklimmingen, namelijk de Côte de Boussoulet van de derde categorie en de Col du Rouvey van de vierde categorie. Wij verwachten niet dat dit een etappe zal zijn die het klassement op zijn kop gaat zetten. Wel lijkt dit een ideale etappe voor de aanvallers in het peloton. Wij verwachten dan ook dat de etappe gewonnen gaat worden door een renner uit een kopgroep die al vroeg in de etappe wegrijdt van het peloton.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Le Puy-en-Velay-Romans-sur-Isère

Ook rondom de etappe Le Puy-en-Velay-Romans-sur-Isère is weer genoeg te zien. Zo is allereerst de startplaats Le Puy-en-Velay meer dan de moeite waard om te verkennen. Deze pelgrimsplaats staat onder meer bekend om haar kapel op de hoge rots, bekend als de kapel Saint Michel d’Aiguilhe. Ook gaat de etappe van vandaag door de Ardèche. Dit gebied staat bekend als een van de meest populaire vakantiebestemmingen in heel Frankrijk. Dit is niet vreemd, gezien de vele mooie bezienswaardigheden in dit gebied zoals de Gorges de l’Ardèche en de vele grotten, waaronder de Aven d’Orgnac, Grotte de la Madeleine en de grot van Saint-Marcel d’Ardèche. In de buurt van finishplaats Romans-sur-Isère liggen mooie plaatsen als Valence en het leuke plaatsje Crest, met haar bekende toren.
Le Puy-en-Velay-Romans-sur-Isère

De etape Le Puy-en-Velay-Romans-sur-Isère bijwonen?

Wilt u deze etappe zelf bijwonen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

[adrotate group=”1″]

Etappe 15: Laissac-Sévérac l’Église-Le Puy-en-Velay

0
Laissac-Sévérac l'Église-Le Puy-en-Velay

Op zaterdag 1 juli begon de Tour de France 2017 weer. Het is vanaf dat moment weer 3 weken afzien voor de renners en genieten voor de liefhebbers van het grootste wielerspektakel ter wereld. Zonnigzuidfrankrijk.nl informeert u via onze blogserie over de moeilijkheden en mogelijkheden van elke etappe die verreden wordt in zuid-Frankrijk. Ook worden de mooiste steden, dorpen en bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe op een rijtje gezet. In deze blog vertellen wij alles wat u moet weten over etappe 15: Laissac-Sévérac l’Église-Le Puy-en-Velay.Laissac-Sévérac l'Église-Le Puy-en-Velay

Etappe 15: Laissac-Sévérac l’Église-Le Puy-en-Velay

Etappe 15 wordt verreden op zondag 16 juli en is een heuvelachtige rit van 189,5 km. Met in het laatste deel een grote afdaling is dit vooral een rit voor de aanvallers. Het peloton rijdt vanuit Laissac-Sévérac l’Église naar het Centraal Massief. Daar doemt al snel de eerste klim van de dag op: de Montée de Naves d’Aubrac. Deze beklimming is 8,9 kilometer lang en heef een stijgingspercentage van 6,4%. Vervolgens duurt het zo’n 8 kilometer voordat het peloton bij de volgende klim arriveert. Dit is de 3,3 kilometer lange Côte de Vieurals en deze heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 5,9%. Na de Côte de Vieurals rijden de renners zo’n 100 kilometer over golvende wegen, waarna het laatste deel van deze etappe begint. Het eerste deel is een afdaling en daarna rijdt het peloton nog ongeveer 10 km op redelijk vlakke wegen, maar dan komt de zwaarste beklimming van de dag in zicht: de Col de Peyra Taillade. Deze gaat met gemiddeld 7,4% omhoog over een lengte van 8,3 kilometer. De eerste 4 kilometer zijn nog redelijk goed te doen met een gemiddeld stijgingspercentage van zo’n 6%, maar daarna wordt het een stuk steiler met een deel van wel 14% stijging. Als de renners op de top van de Col de Peyra Taillade zijn, rijden ze 17 kilometer naar beneden voordat ze pas weer bij de volgende klim zijn, een klein klimmetje van ongeveer 2 kilometer lang met een stijgingspercentage van 6,8%. Het laatste deel van deze etappe, 13 kilometer, bestaat ook grotendeels uit afdalen naar de finishplaats Le Puy-en-Velay.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Laissac-Sévérac l’Église-Le Puy-en-Velay

Als u deze etappe wilt bezoeken en dit wilt combineren met een leuk uitstapje, zijn er ook nu weer genoeg mogelijkheden. Zo is de finishplaats, Le Puy-en-Velay, in het departement Haute-Loire in de Auvergne, erg mooi. Dit plaatsje is bekend als bedevaartsoord voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostella en vanwege de prachtige kathedraal die in Le Puy-en-Velay staat. Ook heeft het dorpje een prachtig middeleeuws karakter, waardoor het ook voor niet-pelgrims leuk is om te bezoeken. Ook Pradelles, wat op iets meer dan een halfuurtje rijden van Le Puy-en-Velay ligt, is een aanrader. Iets hoger in de Auvergne liggen nog mooie plaatsen als Clermont-Ferrand en Riom. In de nabijgelegen regio Midi-Pyrénées ligt Rodez en dat is een leuk uitstapje na het bekijken van de Tourdrukte bij de startplaats Laissac-Sévérac l’Église. Er zijn ook leuke bezienswaardigheden om te bezoeken in de Auvergne, bijvoorbeeld: Het château de Val, De abdij van Mozac en Puy de Dôme. Iets dichterbij in de Midi-Pyrénées zijn de kastelen van Belcastel en Calmont d’Olt leuke uitstapjes na het bezoeken van etappe 15 van deze editie van de Tour de France.
Laissac-Sévérac l'Église-Le Puy-en-Velay

De etappe Laissac-Sévérac l’Église-Le Puy-en-Velay bijwonen?

Wilt u deze etappe zelf bijwonen? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

[adrotate group=”1″]

Etappe 14: Blagnac-Rodez

0
Blagnac-Rodez

Op zaterdag 1 juli begon de Tour de France 2017 weer. Het is vanaf dat moment weer 3 weken afzien voor de renners en genieten voor de liefhebbers van het grootste wielerspektakel ter wereld. Zonnigzuidfrankrijk.nl informeert u via onze blogserie over de moeilijkheden en mogelijkheden van elke etappe die verreden wordt in zuid-Frankrijk. Ook worden de mooiste steden, dorpen en bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe op een rijtje gezet. In deze blog vertellen wij alles wat u moet weten over etappe 14: Blagnac-Rodez.Blagnac-Rodez

Etappe 14: Blagnac-Rodez

De veertiende etappe gaat van Blagnac naar de prachtige plaats Rodez en is 181,5 kilometer lang. De etappe begint vrij vlak, maar er staat de renners aardig wat klimwerk te wachten aan het einde van de etappe. Het parcours van deze etappe leent zich dan ook voor een vroege ontsnapping. De etappe van vandaag lijkt op het lijf geschreven te zijn van renners als Greg van Avermaet en Philippe Gilbert. De vraag is of alle renners de zware etappe in de Pyreneeën, van Saint Girons naar Foix, goed zijn doorgekomen. Deze etappe gaat door weidse valleien, wat vele mooie plaatjes op zal leveren. In de tweede helft van de etappe wachten verschillende cols, waaronder de Côte du viaduc du Viaur, 2,3 kilometer tegen een stijgingspercentage van circa 7% en de Côte de Centrès. Laatsgenoemde col is ongeveer even lang als de Côte du viaduc du Viaur, maar nog net een tandje zwaarder met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,7%.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Blagnac-Rodez

In de omgeving van de etappe zijn talloze mooie plaatsen te vinden, van grotere steden als Montauban, Albi en natuurlijk de finishplaats Rodez, tot aan prachtige kleinere plaatsjes als Cordes-sur-Ciel, Castelnau-de-Montmirail, Penne, Puycelsi, Bruniquel en Saint-Antonin-Noble-Val. Wanneer u deze etappe bezoekt kunt u dit natuurlijk prima combineren met een bezoek aan een van deze mooie plaatsen. Op ongeveer een uurtje rijden van de finishplaats Rodez vindt u het indrukwekkende viaduct van Millau, en de Gorges du Tarn.
Rodez

De etappe Blagnac-Rodez bijwonen?

Wilt u de etappe Blagnac-Rodez zelf bijwonen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

[adrotate group=”1″]

Etappe 13: Saint Girons-Foix

0
Saint Girons-Foix

Op zaterdag 1 juli begint de Tour de France 2017 weer. Het is vanaf dat moment weer 3 weken afzien voor de renners en genieten voor de liefhebbers van het grootste wielerspektakel ter wereld. Zonnigzuidfrankrijk.nl informeert u via onze blogserie over de moeilijkheden en mogelijkheden van elke etappe die verreden wordt in zuid-Frankrijk. Ook worden de mooiste steden, dorpen en bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe op een rijtje gezet. In deze blog vertellen wij alles wat u moet weten over etappe 13: Saint Girons-Foix.Saint Girons-Foix

Etappe 13: Saint Girons-Foix

Op quatorze juillet, oftewel 14 juli gaat de etappe van Saint Girons naar Foix. Dat is een relatief korte, maar toch behoorlijk pittige etappe in de Ariège. Deze is 100 km lang en de verwachting is dat veel renners aanvallend zullen gaan rijden. Ook wordt het voor de niet-klimmers een uitdaging om binnen de tijdslimiet te finishen. Etappe 13 bevat namelijk 3 zware beklimmingen, te beginnen met de Col de Latrape. De Col de Latrape is 5,6 km lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,2% met uitschieters tot 10,6%. Na 31 km gefietst te hebben, komen de renners op de top van deze eerste col, op 1.110 meter. Vervolgens moet het peloton 5 km dalen om vervolgens alweer snel te beginnen aan de volgende beklimming, namelijk de Col d’Agnes. De top van de Col d’Agnes ligt op 1.570 km en de klim hier naar toe is nog pittiger dan die naar de Col de Latrape. De beklimming is tien kilometer lang en dit gaat met een stijgingspercentage van gemiddeld 8,2%. Vooral de eerste 3 kilometers zijn zwaar, met circa 9% stijging. Als de renners boven zijn, hebben zij inmiddels 46,5 km gefietst en kunnen ze even uitblazen. Dan gaat het zo’n 17 km naar beneden voordat ze de Mur de Péguère opgaan. Deze ‘muur’ is 9,3 kilometer lang en begint met een maximale stijgingspercentage van 6,6% over de eerste 6 kilometer, maar daarna begint het helse deel. De laatste 3,3 kilometer stijgt namelijk met 13, 12,6 en 11%. Vooral de niet-klimmers gaan het hier heel zwaar krijgen. Zodra de renners de top van deze beklimming bereiken, begint hier het laatste deel van deze etappe. In de hier op volgende 27 kilometer gaan zij uitmaken wie deze etappe wint en of er eventueel een verandering in het geel komt.

Bezienswaardigheden in de omgeving van etappe 13: Saint Girons-Foix

De finish ligt in de prachtige middeleeuwse stad Foix, die onder andere bekend is vanwege het mooie Château de Foix. Dit kasteel is ook een bezoekje waard als u naar Foix gaat voor de Tour de France. In de buurt van Foix zijn ook hele mooie grotten die een bezoekje waard zijn, zoals de grot van Bédeilhac, grot van Lombrives, grot van Mas d’Azil, grot van Niaux, Rivière souterraine de Labouiche. Verder zijn ook het kasteel van Roquefixade en Montségur erg leuk om te bezoeken. Let op: Beiden zijn wel lastig te bereiken voor mensen die slecht ter been zijn. Met name Montségur vereist wel het nodige klimwerk, maar met goede schoenen aan, is het een leuk en sportief uitstapje, met een prachtig uitzicht als beloning. Andere plaatsen in de Ariège zijn Mirepoix en Pamiers en ook die zijn een bezoekje waard. Mirepoix heeft zomers elke week een leuke markt, waar vooral de dames leuk kunnen shoppen.
Saint Girons-Foix

De etappe Saint Girons-Foix bijwonen?

Wilt u de etappe Saint Girons-Foix bijwonen? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

[adrotate group=”1″]

Etappe 12: Pau-Peyragudes

0
Pau-Peyragudes

Op zaterdag 1 juli begint de Tour de France 2017 weer. Het is vanaf dat moment weer 3 weken afzien voor de renners en genieten voor de liefhebbers van het grootste wielerspektakel ter wereld. Zonnigzuidfrankrijk.nl informeert u via onze blogserie over de moeilijkheden en mogelijkheden van elke etappe die verreden wordt in zuid-Frankrijk. Ook worden de mooiste steden, dorpen en bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe op een rijtje gezet. In deze blog vertellen wij alles wat u moet weten over etappe 12: Pau-Peyragudes.Pau-Peyragudes

Etappe 12: Pau-Peyragudes

Op donderdag 13 juli beginnen de renners in Pau, waar het peloton een dag eerder is gefinisht. Dit is een hele zware etappe en het zou ons dan ook niets verbazen wanneer niet alle renners binnen de tijdslimiet over de finishlijn rijden. De vermoeidheid van de eerdere etappes zal in deze loodzware etappe een belangrijke rol kunnen gaan spelen. De etappe Pau-Peyragudes is 214 km lang en bevat maar liefst 5 gecategoriseerde beklimmingen. De renners finishen na een slotklimmetje van 2,4 km met een stijgingspercentage van 8,4% op de landingsbaan van het vliegveld van Peyragudes. Dit skistation zou u trouwens bekend kunnen voorkomen, want in de James Bondfilm Tomorrow never Dies uit 1997 speelt dit een klein rolletje. Wie hier wint en zich de held van de dag mag noemen, zal eerst echt alles moeten geven op de vijf cols die voorafgaan aan de slotklim. Dit begint na 64 km met de Côte de Capvern en gaat daarna richting de Col de Ares. Na 123 km komt het peloton aan bij de beklimming van de Col de Menté. Hier wordt het lastig want deze klim is 9,2 km lang met een gemiddelde stijging van 9% en er is zelfs een stuk waar het met 16% omhoog gaat. Na 164,5 kilometer begint de 18,87 km lange klim naar de de Port de Balès. Deze top ligt op 1.755 meter en is hiermee de hoogste top van deze etappe. Het gemiddelde stijgingspercentage is 6,3%, maar daar ziten ook uitschieters bij tot 11,1% en daarmee behoort deze beklimming tot de buitencategorie. In het laatste deel van de etappe gaat het peloton naar de Col de Peyresourde op 1.569 meter hoogte om vervolgens te eindigen op het vliegveld.

Bezienswaardigheden in de omgeving van etappe 12: Pau-Peyragudes

Ook dit belooft weer een mooie etappe te worden, want het peloton gaat door een schitterende omgeving waar genoeg te doen is. Als u een leuke plaats in de omgeving wilt bekijken is de startplaats, Pau een aanrader, maar uitstapjes naar prachtige plaatsen als Tarbes, Lourdes, Bagnères-de-Luchon of Saint-Bertrand-de-Comminges behoren tot de mogelijkheden.
Wandelt u liever in de natuur, dan kunt u dit doen bij de Col de Tourmalet, ook regelmatig onderdeel van de Tour de France trouwens. Verder zijn er ook prachtige grotten in de buurt, zoals de Gouffre d’Esparros en de grotten van Bétharram.
Pau-Peyragudes

De etappe Pau-Peyragudes bijwonen?

Wilt u deze etappe zelf bijwonen? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

[adrotate group=”1″]

Etappe 11: Eymet-Pau

0
Eymet-Pau

Op zaterdag 1 juli begint de Tour de France 2017 weer. Het is vanaf dat moment weer 3 weken afzien voor de renners en genieten voor de liefhebbers van het grootste wielerspektakel ter wereld. Zonnigzuidfrankrijk.nl informeert u via onze blogserie over de moeilijkheden en mogelijkheden van elke etappe die verreden wordt in zuid-Frankrijk. Ook worden de mooiste steden, dorpen en bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe op een rijtje gezet. In deze blog vertellen wij alles wat u moet weten over etappe 11: Eymet-Pau.Eymet-Pau

Etappe 11: Eymet-Pau

Woensdag 12 juli wordt de elfde etappe verreden van de Tour de France 2017 en deze gaat van Eymet naar Pau. Dit is een rit van 202 km en waarschijnlijk is het een sprinter of een avonturier die als eerste over de streep gaat. De klassementsrenners bewaren hier hun krachten voor de komende dagen, want dan gaat de Tour de France verder naar het hooggebergte van de Pyreneeën. Ook dit belooft weer een mooie etappe te worden met halverwege een aantal klimmetjes en de finish in het prachtige Pau. Deze prachtige stad in de Aquitaine verwelkomt het peloton alweer voor de 68 keer en de laatste keer dat de finish hier lag, was in 2012. Toen ging de Fransman Pierrick Fédrigo als eerste over de streep. Wij zijn benieuwd wie zijn opvolger wordt dit jaar.

Bezienswaardigheden in de omgeving van etappe 11: Eymet-Pau

In de nabije omgeving van deze etappe is genoeg te zien en te beleven Zo kunt u het bijwonen van deze etappe prima combineren met een uitstapje naar een van de vele bezienswaardigheden in de omgeving, zoals de indrukwekkende grot Font-de-Gaume, het prachtige kasteel Bonaguil en de abdij van Sauve-Majeure. Elk van deze leuke bezienswaardigheden ligt op ongeveer een uurtje rijden van de startplaats Eymet. Naast deze mooie bezienswaardigheden liggen er ook talloze leuke plaatsen in de omgeving van deze etappe, zoals: Bordeaux, Saint-Émilion, Mont-de-Marsan, Agen en Villeréal. De mooie stad Tarbes en het bedevaartsoord Lourdes liggen op zo’n drie kwartier rijden van finishplaats Pau.
Eymet-Pau

De etappe Eymet-Pau bijwonen?

Wilt u de etappe Eymet-Pau zelf bijwonen? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

[adrotate group=”1″]

Etappe 10: Périgueux-Bergerac

0
Etappe 10 Périgueux-Bergerac

Op zaterdag 1 juli begint de Tour de France 2017 weer. Het is vanaf dat moment weer 3 weken afzien voor de renners en genieten voor de liefhebbers van het grootste wielerspektakel ter wereld. Zonnigzuidfrankrijk.nl informeert u via onze blogserie over de moeilijkheden en mogelijkheden van elke etappe die verreden wordt in zuid-Frankrijk. Ook worden de mooiste steden, dorpen en bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe op een rijtje gezet. In deze blog vertellen wij alles wat u moet weten over etappe 10: Périgueux-Bergerac.Périgueux-Bergerac

Etappe 10: Périgueux-Bergerac

Op dinsdag 11 juli rijdt de Tour de France van Périgueux naar Bergerac in de Dordogne. Oftewel van de ene naar de andere mooie stad. De renners hebben dan net de dag ervoor een rustdag gehad en beginnen dan dus relatief fris aan deze etappe. Dit is een redelijk vlakke etappe van 178 km. Wie deze etappe gaat winnen, is natuurlijk van te voren nog niet te zeggen, maar onze verwachting is toch wel dat de sprinters in deze etappe zullen floreren.

Bezienswaardigheden in de omgeving van etappe 10: Périgueux-Bergerac

In de regio Aquitaine, waar de Dordogne onder valt, is genoeg te doen. Er zijn in de Dordogne hele mooie plaatsen te vinden zoals: Beynac-et-Cazenac, Brantôme, Domme, La Roque-Gageac, Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil, Monpazier en Montignac. Verder zijn ook een aantal steden in de nabijgelegen regio Limousin goed te bereiken. Denk dan onder andere aan: Brive-la-Gaillarde, Uzerche, Tulle en Limoges, dat 1,5 uur rijden ten noorden van Périgueux ligt. Ook zijn er in de Dordogne veel leuke bezienswaardigheden om te bezoeken, zoals het indrukwekkende kasteel Castelnaud, De tuinen van Marqueyssac, Font-de-Gaume, Gouffre de Proumeyssac, de grot van Lascaux, grotte de Rouffignac, grotte de Villars, Grotte du Grand Roc, het kasteel van Beynac, het kasteel van Commarque, het kasteel van Milandes, de kathedraal van Saint-Front en La Roque Saint-Christophe. In de omgeving van etappe 10 van PérigueuxBergerac is veel te zien en te doen. Het live bekijken van deze etappe kan dus goed gecombineerd worden met een leuk uitstapje.Etappe 10 Périgueux-Bergerac

De etappe Périgueux-Bergerac bijwonen?

Wilt u de etappe PérigueuxBergerac zelf bijwonen en genieten van de vele mooie bezienswaardigheden en plaatsen in de omgeving? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

[adrotate group=”1″]

Volg ons

3,494FansLike
281VolgersVolg