Etappe 12: Lannemezan – Plateau de Beille

Etappe 12: Lannemezan – Plateau de Beille

  255

  Dit jaar rijdt de Tour de France van oost naar west door Zuid-Frankrijk. Hierbij passeert de tourkaravaan vele leuke bezienswaardigheden en plaatsjes. Welke dit precies zijn, worden in deze blogserie in kaart gebracht. Naast een analyse per etappe en bijhorende voorspellingen over de etappes, worden ook de leukste bezienswaardigheden en steden en dorpen in de nabije omgeving van de etappe in kaart gebracht.Lannemezan - Plateau de Beille

  Etappe 12: Lannemezan – Plateau de Beille

  De etappe Lannemazan – Plateau de Beille is de derde en laatste etappe in de Pyreneeën in deze editie van de Tour de France. In de etappe Lannemezan – Plateau de Beille worden meerdere zware bergen beklommen door de renners. Zo rijden zij achtereenvolgens over de Col de Portet-d’Aspet, de Col de la Core, en berg Port de Lers en zullen zij finishen op het Plateau de Beille. Met name de laatste beklimming van deze etappe, die van het Plateau de Beille, is loodzwaar. Deze slotklim is namelijk 15,8 kilometer lang, met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9 procent. Nergens tijdens deze laatste klim krijgen de renners de kans om even op adem te komen. Deze zware beklimming zal dan ook voor de klassementsrenners een uitgelezen kans zijn om de concurrentie op achterstand te rijden. De laatste keer dat de Tour finishte op het Plateau de Beille was in het jaar 2011, toen de Belgische wielrenner Jelle Vanendert de etappe won.

  Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe

  De etappe Lannemezan – Plateau de Beille beloofd als zijnde de laatste etappe in de Pyreneeën een waar spektakel te worden. In de nabije omgeving van de etappe zijn mooie plaatsjes als Foix en Limoux absoluut de moeite waard om te verkennen. Ook qua bezienswaardigheden is er veel te beleven in de nabije omgeving van deze twaalfde etappe van de Tour de France. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de prachtige grot van Niaux, of de katharenkastelen Puivert, Montségur en Peyrepertuse. Kortom: in de omgeving van Lannemezan – Plateau de Beille is genoeg te zien en te beleven.

  Onze voorspelling: wie wint deze etappe?

  Lannemezan - Plateau de Beille
  De uiteindelijke winnaar van deze etappe zal boven zichzelf uit moeten stijgen op de zware slotklim van het Plateau de Beille. Wij zien voor deze etappe twee mogelijkheden. Zo is het mogelijk dat wanneer er in een van de afdalingen een kopgroep ontsnapt uit het peloton, dat zij een dermate lange voorsprong opbouwen dat zij zullen bepalen wie de etappe wint. In deze situatie zal de winnaar van deze etappe niet een van de best geklasseerde renners zijn, omdat deze door het peloton niet de vrijheid zal worden geschonken om zomaar weg te rijden. De tweede, en de in onze ogen meest waarschijnlijke mogelijkheid, is dat de favorieten voor de eindzege in de Tour de France elkaar het leven zuur zullen maken tijdens de beklimming van het Plateau de Beille. Wie wint de slotklim en vertrekt daarmee met een lach op het gezicht uit de Pyreneeën? Wij zetten ons geld toch weer in op een van de volgende renners: Alberto Contador, Chris Froom, Vicenzo Nibali of Nairo Quintana.

  Deze etappe bijwonen?

  Wilt u deze spectaculaire Touretappe zelf bijwonen? Kijk op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving, of zoek bij Booking.com naar een geschikt hotel in de buurt.

  Filter op

   

   

  SIMILAR ARTICLES

  NO COMMENTS

  Leave a Reply