Etappe 13: Muret – Rodez

Etappe 13: Muret – Rodez

  262

  Van oost naar west. Dat is hoe de Tour de France dit jaar het zonnige zuiden van Frankrijk doorkruist. Van de genadeloze beklimmingen in de Pyreneeën tot aan de minstens net zo zware beklimmingen in de Alpen. Wie de Tour ook wint, ook dit jaar zal het weer een waar spektakel worden. In deze blogserie worden de verschillende etappes in Zuid-Frankrijk in kaart gebracht, en laten wij ons licht schijnen op de leukste plaatsjes en bezienswaardigheden in de nabije omgeving. Dit maal alles over etappe nummer 13, de etappe van Muret naar het schilderachtige plaatsje Rodez.Muret – Rodez

  Etappe 13: Muret – Rodez

  De etappe Muret – Rodez is de eerste etappe na de te verwachten slijtageslag in de Pyreneeën. Na de dagen vol zware beklimmingen is dit de eerste echter ‘overgangsetappe’ tussen de Pyreneeën en de Alpen. Voor de favorieten is dit het moment om even op adem te komen. Omdat deze etappe veel minder beklimmingen bevat, is dit de uitgelezen mogelijkheid voor de avonturiers in het peloton. Toch zijn er nog wel enkele heuvels waar de renners overheen moeten, wat dit de ideale etappe maakt voor de sprinters die zich daags na de loodzware etappes in de Pyreneeën het beste hebben kunnen herstellen. Het schilderachtige plaatsje Rodez is vandaag de finishplaats.

  Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe

  In de buurt van de etappe Muret – Rodez zijn vele leuke plaatsen om te bezoeken. Van prachtige steden als Toulouse, Montauban en Cahors, tot aan schilderachtige plaatsjes als Cordes-sur-Ciel, Castelnau-de-Montmiral en niet te vergeten het prachtige Rodez, waar de etappe van vandaag ten einde komt. Ietsjes verderop liggen de prachtige Gorges du Tarn, de Pont Valentré en het bijzonder indrukwekkende viaduct van Millau. Met andere woorden: ook voor diegenen die deze etappe niet zo interessant vinden, is er in de omgeving van de etappe Muret-Rodez genoeg te zien en te beleven.

  Onze voorspelling: wie wint deze etappe?

  Wij verwachten dat de grote favorieten voor de eindzege van de Tour de France zich tijdens de etappe Muret – Rodez koest zullen houden. Zij zullen deze relatief makkelijke etappe aangrijpen om te herstellen van de zware etappes in de Pyreneeën. Wij verwachten dan ook dat renners als Sagan, Degenkolb of Kristoff de grootste kans hebben om aan het eind van de dag gehuldigd te worden als winnaar van de etappe Muret – Rodez.
  Muret – Rodez

  Deze etappe bijwonen?

  Wilt u de etappe Muret – Rodez zelf bijwonen? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving, of zoek bij Booking.com naar een geschikt hotel in de buurt.

  Filter op

   

   

  SIMILAR ARTICLES

  NO COMMENTS

  Leave a Reply