Vijf bijzondere dorpjes in de Provence

Vijf bijzondere dorpjes in de Provence

  215

  Vijf bijzondere dorpjes in de Provence

  Plaatsen als Avignon, Orange en Aix-en-Provence zijn iedereen wel bekend. In elk van deze steden kunt u uren lang genieten van de heerlijke Provençaalse sferen. Maar waar kunt u nou beter genieten van de Provencaalse sferen dan in de kleine dorpjes? Wij zetten vijf prachtige dorpjes in de Provence voor u op een rijtje.

  Cotignac

  Dorpjes in de Provence
  Wanneer we het hebben over mooie dorpjes in de Provence, mag Cotignac niet ontbreken in dit lijstje. Cotignac is zonder twijfel een van de mooiste dorpjes in het departement Var. Haar prachtige oude straatjes en de prachtige omgeving maken van Cotignac een perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in de Provence.

  Èze

  Dorpjes in de Provence
  Gelegen op een hoge rots, met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. Mede dankzij haar spectaculaire ligging geldt Èze als een van de mooiste dorpjes in de Provence. De combinatie van het prachtige uitzicht en de middeleeuwse steegjes met haar restaurantjes maken van Èze een van de fijnste dorpjes in de regio.

  Lorgues

  Dorpjes in de Provence
  Het plaatsje Lorgues is gelegen in het departement Var, en staat bekend als een typisch Provençaals dorpje. Dankzij haar gunstige ligging is Lorgues een ideale uitvalsbasis. Zo ligt de wonderschone kust van de Middellandse Zee op rijafstand, evenals de indrukwekkende Gorges du Verdon.

  Moustiers-Sainte-Marie

  Dorpjes in de Provence

  Moustiers-Sainte-Marie is een dorpje gelegen op een schilderachtige locatie, met uitzicht over het Lac de Sainte-Croix. Met de prachtige Gorges du Verdon op loopafstand en het mooie Plateau de Valensole met haar lavendelvelden in de nabije omgeving is Moustiers-Sainte-Marie een meer dan geschikte vakantiebestemming voor diegenen die graag in Provençaalse sferen verkeren.

  Roussillon

  Dorpjes in de Provence
  Het plaatsje Roussillon, met haar prachtige okergroeven, staat bekend om haar rode gebouwen en oude steegjes. Een bezoekje aan dit mooie plaatsje is perfect te combineren met een wandeling door het Sentier des Ocres, dat pal naast het dorpje ligt.

  Naast deze vijf dorpen zijn er nog tientallen andere prachtige dorpjes in de Provence, welke nu onbenoemd blijven. Het is dan ook niet voor niets dat de Provence al jarenlang bekend staat als een van de meest geliefde vakantiebestemmingen. Zoek hier naar leuke vakantiehuizen in deze regio.

  SIMILAR ARTICLES

  NO COMMENTS

  Leave a Reply