Sartène

Sartène is een plaatsje in het departement Corse-du-Sud, op het eiland Corsica. Sartène behoort volgens de kenners tot de mooiste plaatsjes in dit departement en beschikt over een rijke historie, die terug gaat tot de middeleeuwen.Sartène

Geschiedenis van Sartène

Uit de aanwezigheid van de verschillende dolmens en menhirs in de nabije omgeving van het plaatsje en op andere locaties op Corsica, blijkt dat het gebied al vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Het plaatsje Sartène zelf is echter niet zo oud als de omringende omgeving doet vermoeden. Het plaatsje is namelijk pas in het jaar 1507 na Christus gesticht door de Genuezen. Het plaatsje werd gebouwd op een strategisch gelegen rots, om haar inwoners zo te beschermen tegen aanvallen en plunderingen door piraten, die de Corsicaanse kust teisterden. De strategische ligging van het plaatsje en de verschillende verdedigingswerken konden echter niet voorkomen dat het plaatsje in het jaar 1583 veroverd werd door de koning van Algiers, Hassan Veneziano, die meer dan vierhonderd inwoners tot slaaf maakte en vele inwoners vermoordde. Na deze zwarte periode uit de geschiedenis van Sartène werd het plaatsje herbevolkt door boeren uit de nabije omgeving. Ondanks de rumoerige geschiedenis van het plaatsje kon Sartène alsnog uitgroeien tot een van de mooiste plaatsjes op het eiland Corsica.

Sartène vandaag de dag

Vandaag de dag staat Sartène bekend als een van de mooiste dorpjes op Corsica. Volgens sommigen is dit plaatsje zelfs een van de meest typisch Corsicaanse plaatsjes op het eiland. Wat in ieder geval vast staat, is dat Sartène een prachtig plaatsje is. Haar sfeervolle oude centrum met onder meer het prachtige plein Placa Porta, in combinatie met de mooie oude straatjes, maken van Sartène een dorpje dat u echt eens moet bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt op Corsica!
Sartène

Sartène bezoeken?

Wilt u dit mooie oude plaatsje op Corsica zelf eens verkennen? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

VAKANTIEHUIZEN
CAMPINGS
HOTELS

Volg ons

3,421FansLike
276VolgersVolg
Zonnigzuidfrankrijk.nl Nieuwsbrief
Schrijf u nu in om iedere maand de leukste vakantietips in Zuid-Frankrijk te ontvangen en maak automatisch kans op het winnen van een week gratis vakantie op vakantiepark Villa's du Verdon!
Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief van Zonnigzuidfrankrijk.nl schrijft u zich tevens in voor de nieuwsbrief van Francecomfort.