Béziers

Béziers is een stad gelegen in de regio Languedoc-Roussillon, in het departement Hérault. Béziers staat bekend als een van de oudste steden van Frankrijk.

Béziers

Geschiedenis van Béziers

De stad Béziers heeft een rijke geschiedenis. Uit opgravingen is gebleken dat de stad al in 575 voor Christus bewoond gebied was. Béziers lag aan de Romeinse weg die de Provence met het Iberisch schiereiland verbond. Hierdoor groeide de stad gestaag. De grond in de nabije omgeving van de stad bleek al snel erg geschikt voor wijnbouw. Het duurde dan ook niet lang voordat er vele amfora’s witte wijn naar Rome geëxporteerd werden.
Later in de geschiedenis, kreeg de stad te maken met de Kruistocht tegen de Katharen. De stad was een van de bolwerken van de Katharen, die door de Katholieke kerk als ketters werden gezien. Op 21 juli 1209 bereikte het leger van de Kruisvaarders de stadspoort van Béziers. De katholieke inwoners van de stad kregen een ultimatum voorgelegd. Zij moesten de Katharen uitleveren aan het leger van de Kruisvaarders, of zij moesten de stad verlaten voordat de belegering zou beginnen. De katholieke inwoners van Béziers schaarden zich echter achter de Kathaarse inwoners van de stad. Een dag later, op 22 juli 1209, werd de stad geplunderd, en in haar geheel uitgemoord door het leger van de Kruisvaarders. Niemand werd gespaard. Zelfs niet de katholieke priesters die toevlucht zochten in de kerk. Deze slachtpartij is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de stad Béziers.

Béziers vandaag de dag

Vandaag de dag is de stad Béziers een stad waar veel te zien en te doen is. Zo is er bijvoorbeeld de Saint-Nazaire kathedraal, gelegen in het oude gedeelte van de stad. Deze kathedraal is tot ver buiten de stad te zien, en is een mooi voorbeeld van de Gotische architectuur van de veertiende eeuw. Andere leuke bezienswaardigheden zijn de twee arena’s die de stad rijk is, en het museum voor schone kunsten. Tot slot is er nog de prachtige oude binnenstad, waar je gerust een middag door kunt brengen. De prachtige oude straatjes en de mooie pleintjes zorgen ervoor dat u hier uren kunt rondlopen. Béziers is een prachtige stad, ideaal voor een uitstapje of als uitvalsbasis voor een vakantie in de buurt!

Béziers

Béziers bezoeken?

Wilt u deze mooie stad zelf verkennen? Zoek hier naar een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

VAKANTIEHUIZEN
CAMPINGS
HOTELS

Volg ons

3,421FansLike
276VolgersVolg
Zonnigzuidfrankrijk.nl Nieuwsbrief
Schrijf u nu in om iedere maand de leukste vakantietips in Zuid-Frankrijk te ontvangen en maak automatisch kans op het winnen van een week gratis vakantie op vakantiepark Villa's du Verdon!
Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief van Zonnigzuidfrankrijk.nl schrijft u zich tevens in voor de nieuwsbrief van Francecomfort.