Lussan

Lussan is een dorpje op een heuvel, tussen de plaatsen Uzès en Barjac, in het departement Gard. Lussan staat op de officiële lijst van de mooiste dorpjes in Frankrijk.

Geschiedenis van Lussan

Lussan
Uit de vondst van verschillende menhirs in de omgeving blijkt dat het gebied rondom het hedendaagse plaatsje Lussan al in de prehistorie bewoond werd. Het plaatsje zelf werd voor het eerst genoemd in een historisch document uit het jaar 1204 na Christus. In de middeleeuwen maakte het departement Gard een periode van bloei door. Er ontstonden vele kleine plaatsjes en gehuchtjes doordat men zich steeds meer in dit gebied ging vestigen. In de twaalfde eeuw na Christus werd er een kasteel gebouwd op de heuvel waar het plaatsje Lussan op ligt. Rondom dit kasteel ontstond al snel een klein dorpje, dat toebehoorde aan de heren van Lussan, een adellijke familie die zich had verboden met het Graafschap Toulouse. Het kasteel raakte achter in verval en werd vervolgens verlaten in de vijftiende eeuw na Christus. De familie Audibert, een van de belangrijkste families in deze regio, liet op de locatie van het oude kasteel een nieuw kasteel bouwen, dat tot op de dag van vandaag het middelpunt vormt van het mooie plaatsje Lussan. Op 24 september 2016 werd het plaatsje officieel toegevoegd aan de lijst van de zogenaamde ‘les plus beaux villages de France’.

Lussan vandaag de dag

Vandaag de dag is Lussan een mooi plaatsje in de omgeving Gard, dat absoluut de moeite waard is om met een bezoekje te vereren. Toegegeven, het plaatsje is niet erg groot. Dit betekent dat u het hele plaatsje binnen een uur of twee volledig kunt verkennen. Vanuit het plaatsje kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de Cevennen. Ook de Mont Ventoux is zichtbaar vanuit het plaatsje. Een bezoekje aan Lussan is prima te combineren met een rondrit door de omgeving, waarbij ook bezoekjes aan plaatsen als Uzès in het zuiden en Bagnols-sur-Cèze in het oosten, eigenlijk niet op uw lijstje kunnen ontbreken.
Lussan

Lussan bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken en ervaren waarom het tot de allermooiste plaatsjes in heel Frankrijk behoort? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

VAKANTIEHUIZEN
CAMPINGS
HOTELS

Volg ons

3,415FansLike
275VolgersVolg
Zonnigzuidfrankrijk.nl Nieuwsbrief
Schrijf u nu in om iedere maand de leukste vakantietips in Zuid-Frankrijk te ontvangen en maak automatisch kans op het winnen van een week gratis vakantie op vakantiepark Villa's du Verdon!
Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief van Zonnigzuidfrankrijk.nl schrijft u zich tevens in voor de nieuwsbrief van Francecomfort.