Quillan

Quillan is een plaatsje gelegen in het departement Aude, in de regio Languedoc-Roussillon. Quillan ligt aan de voet van de Pyreneeën en is dan ook een perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in deze regio.Quillan

Geschiedenis van Quillan

De naam Quillan komt voor het eerst voor in een oud historisch document uit het jaar 804 na Christus. De plaats behoorde toe aan het eigendom van de aartsbisschop van Narbonne. Het plaatsje was gelegen aan de rechteroever van de rivier Aude, en werd beschermd door een kasteel. Ondanks de aanwezigheid van het kasteel, werd het plaatsje in de twaalfde eeuw na Christus veroverd door de Aragonezen, die in oorlog waren met de burggraaf van de stad Carcassonne. De plaats zou bijna 100 jaar bezet blijven, want pas in de dertiende eeuw na Christus werd de bezetting opgeheven waardoor het plaatsje waar onder het beheer van de aartsbisschop van Narbonne viel. Tijdens de kruistocht tegen de Albigenzen werd het plaatsje opgeëist door niemand minder dan Simon de Montfort. In het jaar 1345 werd Quillan getroffen door de pest, die vele slachtoffers maakte. Tijdens de Godsdienstoorlogen werd het kasteel van Quillan verbrand door de Hugenoten, waardoor het plaatsje haar voornaamste plaats van bescherming verloor.

Quillan vandaag de dag

Vandaag de dag is Quillan een van de leukste plaatsjes aan de voet van de Pyreneeën. De binnenstad van het plaatsje, langs de rivier de Aude is gezellig. Op het centrale plein zijn enkele restaurantjes te vinden. De oude stenen brug over de rivier is een van de belangrijkste trekpleisters van het plaatsje, evenals de overblijfselen van het oude kasteel, dat deels is gerestaureerd. Bovendien is er in de nabije omgeving van Quillan genoeg te zien en te beleven. Wat te denken van het kasteel van Puivert, de leuke plaats Limoux of Rennes-le-Château, bekend van het boek De Da Vinci Code? Quillan is een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het departement Aude!
Quillan

Quillan bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier naar een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

VAKANTIEHUIZEN
CAMPINGS
HOTELS

Volg ons

3,420FansLike
276VolgersVolg
Zonnigzuidfrankrijk.nl Nieuwsbrief
Schrijf u nu in om iedere maand de leukste vakantietips in Zuid-Frankrijk te ontvangen en maak automatisch kans op het winnen van een week gratis vakantie op vakantiepark Villa's du Verdon!
Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief van Zonnigzuidfrankrijk.nl schrijft u zich tevens in voor de nieuwsbrief van Francecomfort.