Sommières

Sommières is een plaatsje gelegen in het departement Gard, op circa 22 kilometer afstand van Nîmes. Het plaatsje beschikt over een prachtig middeleeuws centrum. Sommières

Geschiedenis van Sommières

De nabije omgeving van het huidige plaatsje is al sinds lange tijd bewoond. Dit zou onder meer verklaard kunnen worden door de nabij gelegen rivier Vidourle, die vandaag de dag het plaatsje doorkruist. Gedurende de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk is er een brug aangelegd in opdracht van de Romeinse keizer Tiberius, aan het begin van de eerste eeuw na Christus. Rond deze brug ontstond vervolgens het plaatsje Sommières. Later werd er in de nabijheid van deze brug een kasteel gebouwd, wat bescherming bood aan de gehele omgeving. Door de aanwezigheid van dit kasteel groeide het plaatsje al snel. In het jaar 1248 werd Sommières geannexeerd door het Franse Koninkrijk, als direct gevolg van de kruistocht tegen de Albigenzen, een christelijke groepering die zich afzette tegen de Katholieke Kerk. Het plaatsje zou uitgroeien tot een Protestants bolwerk, wat er toe leidde dat Sommières in het jaar 1573 belegerd werd door de Katholieken. In het jaar 1622 werd Sommières wederom belegerd, waardoor de stad wederom in handen viel van de Franse kroon, en hiermee een turbulente periode uit de geschiedenis tot een einde kwam.

Sommières vandaag de dag

Vandaag de dag is Sommières een prachtig mooi plaatsje om te bezoeken. Ondanks haar turbulente verleden heeft met name de oude binnenstad van dit plaatsje haar middeleeuwse karakter goed weten te behouden. De aanwezigheid van leuke restaurantjes, winkeltjes en de verschillende bezienswaardigheden zoals de oude Romeinse brug, maken van Sommières een leuk plaatsje om te bezoeken. Bovendien is het plaatsje een prima uitvalsbasis voor een vakantie in de regio Languedoc-Rousillon, vanwege haar gunstige ligging ten opzichte van prachtige plaatsen als Nîmes en Montpellier, en bezienswaardigheden als de Pont du Gard.
Sommières

Sommières bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje in de Gard zelf bezoeken? Zoek hier naar een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

VAKANTIEHUIZEN
CAMPINGS
HOTELS

Volg ons

3,423FansLike
276VolgersVolg
Zonnigzuidfrankrijk.nl Nieuwsbrief
Schrijf u nu in om iedere maand de leukste vakantietips in Zuid-Frankrijk te ontvangen en maak automatisch kans op het winnen van een week gratis vakantie op vakantiepark Villa's du Verdon!
Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief van Zonnigzuidfrankrijk.nl schrijft u zich tevens in voor de nieuwsbrief van Francecomfort.