Albi

Albi is een stad gelegen in de regio Midi-Pyrénées, in het departement Tarn. Sinds juli 2010 staat deze stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Albi

Geschiedenis van Albi

Uit opgravingen is gebleken dat het gebied rondom Albi al in de Bronstijd werd bewoond. Anders dan bij andere steden in zuid-Frankrijk het geval is, lijkt het er op dat Albi weinig invloed heeft ondervonden van de Romeinse overheersing. Er zijn namelijk geen sporen gevonden van Romeinse gebouwen zoals bijvoorbeeld een amfitheater. Pas in de middeleeuwen werd de stad Albi belangrijk. Er werd namelijk een scriptorium gebouwd, waar belangrijke boeken en geschriften overgeschreven en vertaald konden worden. In 1040 werd de Pont Vieux gebouwd. De stad groeide vervolgens snel door de inkomsten uit de handel. In het jaar 1208 begon de kruistocht tegen de Katharen. De katharen werden ook wel Albigenzen genoemd, vernoemd naar de stad Albi. De gevolgen van de kruistocht waren verschrikkelijk. Door de gehele regio werden duizenden Katharen levend verbrand op de brandstapel.
Na de kruistocht brak een nieuwe periode van bloei aan voor de stad Albi. Zo werd in 1282 begonnen met de bouw van de kathedraal Sainte-Cécile. Ook komen er nieuwe industrieën op waar de stad van meeprofiteert, zoals bijvoorbeeld de glasindustrie. Door de opkomst van nieuwe industrieën zou de stad door de eeuwen heen door blijven groeien.

Albi vandaag de dag

Vandaag de dag is Albi een stad waar de sporen uit het verleden nog goed zichtbaar zijn. Zo zijn er talloze prachtige bouwwerken die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals bijvoorbeeld de Pont Vieux. Deze indrukwekkende brug over de rivier de Tarn ligt middenin de stad. Ook is er het Musée Toulouse-Lautrec. Dit museum bevat een ruime verzameling aan schilderijen en tekeningen van deze bekende schilder. De kathedraal Sainte-Cécile is het grootste bakstenen gebouw ter wereld. Deze kathedraal is erg indrukwekkend. In de kathedraal bevindt zich een groot fresco van het Laatste Oordeel. Tot slot is ook de oude binnenstad van deze stad een bezoekje waard. De combinatie van de leuke straatjes en gezellige pleinen maken van Albi een erg gezellige plaats, waar het soms lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan!

Albi

Albi bezoeken?

Zelf deze prachtige oude stad verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Vakantiehuizen in Frankrijk
VAKANTIEHUIZEN
CAMPINGS
HOTELS

Volg ons

3,418FansLike
275VolgersVolg
Zonnigzuidfrankrijk.nl Nieuwsbrief
Schrijf u nu in om iedere maand de leukste vakantietips in Zuid-Frankrijk te ontvangen en maak automatisch kans op het winnen van een week gratis vakantie op vakantiepark Villa's du Verdon!
Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief van Zonnigzuidfrankrijk.nl schrijft u zich tevens in voor de nieuwsbrief van Francecomfort.