Bruniquel

Bruniquel is een plaatsje in het departement Tarn-et-Garonne, gelegen aan de rivier Aveyron. Het dorpje ligt aan het einde van de Gorges de l’Aveyron en staat bekend als een van de allermooiste dorpjes in de regio.Bruniquel

Geschiedenis van Bruniquel

Het plaatsje Bruniquel is ontstaan rondom een kasteel dat volgens een legende in opdracht van Brunhilda, een prinses van de Visigoten, in de zesde eeuw na Christus gebouwd zou zijn. Dat de locatie van het plaatsje Bruniquel al veel langer bewoond moet zijn geweest, blijkt wel uit de vondsten in de nabijgelegen grot van Bruniquel. In deze grot, die overigens voor bezoekers gesloten is in verband met archeologisch onderzoek, zijn prehistorische sporen van menselijke bewoning gevonden. Door de eeuwen heen ontstond er een plaatsje rondom het kasteel. Vanaf de twaalfde eeuw na Christus werden er rondom het dorpje enkele verdedigingswerken aangelegd, voornamelijk vanwege haar strategische ligging. In de veertiende eeuw werd er nog een extra verdedigingsmuur om het plaatsje heen gebouwd, vanwege de spanningen rondom de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. In deze tijd groeide het plaatsje uit tot een van de meest welvarende plaatsjes in de regio, onder meer dankzij de teelt van vlas, hennep en saffraan. Als gevolg van de Godsdienstoorlogen werd het kasteel van Bruniquel deels verbrand en vernietigd. In 1780 werd het kasteel echter nagenoeg volledig gerestaureerd.

Bruniquel vandaag de dag

Vandaag de dag is Bruniquel een van de mooiste plaatsjes om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Tarn-et-Garonne. Voor een uitgebreid bezoek aan dit prachtige plaatsje, met haar mooie oude gebouwen, straatjes en natuurlijk het indrukwekkende kasteel, kunt u gerust een middagje de tijd nemen. Een bezoekje aan Bruniquel is bovendien prima te combineren met een ritje door de spectaculaire Gorges de l’Aveyron. Dit prachtige landschap moet u ook echt eens gezien hebben!
Bruniquel

Bruniquel bezoeken?

Wilt u dit prachtige historische plaatsje zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Vakantiehuizen in Frankrijk
VAKANTIEHUIZEN
CAMPINGS
HOTELS

Volg ons

3,419FansLike
276VolgersVolg
Zonnigzuidfrankrijk.nl Nieuwsbrief
Schrijf u nu in om iedere maand de leukste vakantietips in Zuid-Frankrijk te ontvangen en maak automatisch kans op het winnen van een week gratis vakantie op vakantiepark Villa's du Verdon!
Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief van Zonnigzuidfrankrijk.nl schrijft u zich tevens in voor de nieuwsbrief van Francecomfort.