Montauban

Montauban is een stad gelegen in het departement Tarn-et-Garonne, in de regio Midi-Pyrenees. De stad ligt aan de rechteroever van de rivier Tarn.

De binnenstad van Montauban

Geschiedenis van Montauban

Montauban staat bekend als de op een na oudste vestingstad van zuid-Frankrijk. Alleen Mont-de-Marsan is ouder. De stad werd gesticht in het jaar 1144. De eerste inwoners waren afkomstig uit het nabijgelegen dorp Montauriol. De stad heeft zwaar geleden onder de verschillende kruistochten en de Inquisitie. Het duurde een tijd voordat de stad weer in volle glorie was hersteld. In 1560 kozen de bisschoppen van Montauban ervoor om voortaan het Protestantisme aan te hangen. Vervolgens werden de monniken verdreven, en werd de kathedraal verwoest. De stad groeide uit tot een bolwerk voor Hugenoten, en vormde een kleine onafhankelijke republiek. Dit was de Franse koning Louis XIII een doorn in het oog. Hij besloot de stad te belegeren, om er zo voor te zorgen dat de stad zich weer ondergeschikt zou verklaren aan het Franse koninkrijk. Ondanks de 86 dagen durende belegering, wist Montauban stand te houden. Pas in 1629 verklaarde de stad zich ondergeschikt aan het Franse koninkrijk.

Montauban vandaag de dag

Vandaag de dag is Montauban een stad waar de historie nog altijd duidelijk aanwezig is. Zo zijn er meerder bezienswaardigheden uit de middeleeuwen, zoals bijvoorbeeld de Pont Vieux. Deze middeleeuwse brug stamt uit de 14e eeuw, en is gebouwd in opdracht van koning Philip. Ook zijn er meerdere musea die gewijd zijn aan de middeleeuwse geschiedenis van de stad. Tot slot zijn ook de oude binnenstad en de kathedraal van deze stad erg interessant. Montauban is met andere woorden een stad die veel te bieden heeft. Of u nou wilt genieten van de rijke geschiedenis van deze stad, of van een heerlijke lunch op een plein in de binnenstad. Montauban is een prima vakantiebestemming, en een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes in de omringende omgeving!

Montauban

Montauban bezoeken?

Wilt u graag deze prachtige stad bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Vakantiehuizen in Frankrijk
VAKANTIEHUIZEN
CAMPINGS
HOTELS

Volg ons

3,423FansLike
276VolgersVolg
Zonnigzuidfrankrijk.nl Nieuwsbrief
Schrijf u nu in om iedere maand de leukste vakantietips in Zuid-Frankrijk te ontvangen en maak automatisch kans op het winnen van een week gratis vakantie op vakantiepark Villa's du Verdon!
Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief van Zonnigzuidfrankrijk.nl schrijft u zich tevens in voor de nieuwsbrief van Francecomfort.