Penne

Penne is een klein plaatsje in het departement Tarn, in de regio Midi-Pyrénées. Het plaatsje ligt op een rots aan de linkeroever van de rivier Aveyron. De ruïne van haar kasteel torent hoog boven het plaatsje uit.Penne

Geschiedenis van Penne

Uit verschillende vondsten is gebleken dat het gebied rondom het plaatsje Penne al vroeg in de geschiedenis bewoond is geweest. Zo is er onder meer een parelketting gevonden die dateert uit de Bronstijd. De geschiedenis van het plaatsje begint in het jaar 580, toen hier een kerkje werd gebouwd onder leiding van Saint Salvy, bisschop van Albi. Rondom dit kerkje ontstond een plaatsje, dat in de twaalfde en dertiende eeuw na Christus voorzien werd van verschillende verdedigingswerken, waaronder een kasteel. Dankzij de aanwezigheid van haar kasteel kon Penne de rumoerige periode rondom de kruistocht tegen de Albigenzen relatief ongeschonden door kon komen. Tijdens de Godsdienstoorlogen koos Penne de kant van de protestanten. In 1562 werd het plaatsje ingenomen door de katholieke legers en werden de inwoners van het plaatsje afgeslacht. Nadat de vrede wederkeerde is het plaatsje volledig heropgebouwd en opnieuw bewoond. Hierdoor heeft het plaatsje haar middeleeuwse karakter goed weten te behouden en staat het tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiere dorpjes in het departement Tarn!

Penne vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Tarn is een bezoekje aan het plaatsje Penne absoluut de moeite waard. Dankzij haar prachtige smalle straatjes en middeleeuwse gebouwen voelt een wandeling door Penne als een reis terug in de tijd. Een bezoekje aan het kerkje uit de dertiende eeuw na Christus en de ruïne van het kasteel van Penne is absoluut aan te bevelen. Vanaf de rots waar de ruïne van het kasteel op ligt kunt u bovendien genieten van een prachtig uitzicht over de vallei van de rivier Aveyron. Penne is een erg mooi plaatsje dat meer dan de moeite waard is om met een bezoekje te vereren!Penne

Penne bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Vakantiehuizen in Frankrijk
VAKANTIEHUIZEN
CAMPINGS
HOTELS

Volg ons

3,418FansLike
275VolgersVolg
Zonnigzuidfrankrijk.nl Nieuwsbrief
Schrijf u nu in om iedere maand de leukste vakantietips in Zuid-Frankrijk te ontvangen en maak automatisch kans op het winnen van een week gratis vakantie op vakantiepark Villa's du Verdon!
Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief van Zonnigzuidfrankrijk.nl schrijft u zich tevens in voor de nieuwsbrief van Francecomfort.