Peyre

Peyre is een prachtig plaatsje in het departement Aveyron, gelegen aan de rechteroever van de rivier Tarn en is tegen de wand van een hoge klif aangebouwd. Peyre staat op de officiële lijst van de zogenaamde ‘les plus beaux villages de France’, oftewel de mooiste dorpjes in Frankrijk. Peyre

Geschiedenis van Peyre

In de directe omgeving van het plaatsje Peyre zijn prehistorische gereedschappen gevonden waardoor vast staat dat dit gebied al in de prehistorie bewoond moet zijn geweest. Over de vroege geschiedenis van het plaatsje zelf is weinig bekend. Het vermoeden bestaat dat het plaatsje ergens rond de elfde eeuw na Christus is ontstaan. Het gebied rondom het plaatsje heeft zwaar geleden onder de gevolgen van de Godsdienstoorlogen tussen de katholieken en de protestanten. Aangenomen wordt dat Peyre de katholieke zijde in dit conflict had gekozen. Dit terwijl andere plaatsjes in de omgeving, zoals bijvoorbeeld het plaatsje Millau, dat slechts enkele kilometers verder op ligt, een belangrijke plaats was voor de protestanten in deze regio. Peyre werd dan ook niet heel lang na het uitbreken van de Godsdienstoorlogen compleet verwoest en geplunderd. Na afloop van de Godsdienstoorlogen werd het dorpje echter weer volledig hersteld en werd er ook een kasteel bij het plaatsje gebouwd.

Peyre vandaag de dag

Vandaag de dag staat het plaatsje Peyre bekend als een van de meest bijzondere dorpjes in het departement Aveyron. Zo zijn de meeste gebouwen in Peyre voor de helft in de rotsen gebouwd. Een mooi voorbeeld hiervan is de kerk van Peyre, waarvan eigenlijk alleen de gevel zich buiten de rots bevindt. Het plaatsje is meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren en is prima te combineren met een ritje over het indrukwekkende viaduct van Millau, waarop u vanuit het plaatsje een prachtig uitzicht heeft. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Aveyron is een uitstapje naar Peyre meer dan de moeite waard!
Peyre

Peyre bezoeken?

Wilt u dit plaatsje dat officieel tot de allermooiste dorpjes in heel Frankrijk behoort zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Vakantiehuizen in Frankrijk
VAKANTIEHUIZEN
CAMPINGS
HOTELS

Volg ons

3,423FansLike
276VolgersVolg
Zonnigzuidfrankrijk.nl Nieuwsbrief
Schrijf u nu in om iedere maand de leukste vakantietips in Zuid-Frankrijk te ontvangen en maak automatisch kans op het winnen van een week gratis vakantie op vakantiepark Villa's du Verdon!
Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief van Zonnigzuidfrankrijk.nl schrijft u zich tevens in voor de nieuwsbrief van Francecomfort.