Chauvigny

Chauvigny is een mooie plaats gelegen in het departement Vienne, aan de oevers van de rivier met dezelfde naam, in de regio Poitou-Charentes. Chauvigny staat bekend om haar rijke historie.Chauvigny

Geschiedenis van Chauvigny

Al in de Prehistorie is het gebied rondom de huidige plaats Chauvigny bewoond geweest, zo blijkt uit verschillende bodemonderzoeken. Ook zijn er verschillende gereedschappen zoals schrapers en beitels en aardewerken overblijfselen gevonden die hier op duiden. Tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk ontstond er een kleine nederzetting op de buurt van een doorwaadbare plaats van de rivier Vienne, bovenop een rots met een uitzicht over de omringende omgeving. Tijdens de middeleeuwen ontwikkelde deze kleine nederzetting zich al snel tot een belangrijk plaatsje, dat de naam Chauvigny kreeg. Vanwege haar strategische ligging werd het plaatsje beschermd door meerdere kastelen, en was het nagenoeg volledig ommuurd. Ondanks de vele verdedigingswerken werd Chauvigny tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland nagenoeg volledig verwoest door de troepen van de graaf van Derby, in het jaar 1346 na Christus. Ondanks deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Chauvigny, kon de plaats toch uitgroeien tot een van de mooiste steden in het departement Poitou-Charentes.

Chauvigny vandaag de dag

Vandaag de dag staat Chauvigny bekend als een van de mooiste steden in de hele regio. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat de plaats haar historische karakter grotendeels heeft weten te behouden. Zo is de oude middeleeuwse binnenstad simpelweg prachtig te noemen. Er zijn verschillende winkeltjes, terrasjes en restaurants te vinden, maar ook mooie oude steegjes en oude gebouwen. Ook zijn er verschillende bezienswaardigheden te vinden die u absoluut eens gezien moet hebben, zoals de kathedraal Saint-Pierre uit de twaalfde eeuw na Christus, of een van de maar liefst vijf verschillende kastelen die het plaatsje rijk is. Voor een bezoek aan deze prachtige plaats kunt u gerust een hele dag rekenen. Chauvigny is een van de mooiste plaatse om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in de regio Poitou-Charentes!
Chauvigny

Chauvigny bezoeken?

Wilt u deze bijzondere plaats zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

VAKANTIEHUIZEN
CAMPINGS
HOTELS

Volg ons

3,422FansLike
276VolgersVolg
Zonnigzuidfrankrijk.nl Nieuwsbrief
Schrijf u nu in om iedere maand de leukste vakantietips in Zuid-Frankrijk te ontvangen en maak automatisch kans op het winnen van een week gratis vakantie op vakantiepark Villa's du Verdon!
Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief van Zonnigzuidfrankrijk.nl schrijft u zich tevens in voor de nieuwsbrief van Francecomfort.