Cognac

Cognac is een plaats in het departement Charente, dat deel uit maakt van de regio Poitou-Charentes. Het plaatsje geef haar naam aan de wereldberoemde drank Cognac, van origine afkomstig uit deze streek. Na Angoulême is Cognac de belangrijkste plaats in deze regio.Cognac

Geschiedenis van Cognac

Het gebied rondom de plaats Cognac werd in de Prehistorie al bewoond. Zo zijn er verschillende voorwerpen gevonden die dit bewijzen, zoals oude gereedschappen. Ook zijn er in de nabije omgeving van Cognac verschillende dolmen en menhirs gevonden. De plaats Cognac speelde een belangrijke rol tijdens de Middeleeuwen. Cognac is door de eeuwen heen ontstaan rondom een oud Romeins legerkamp. De plaats was gelegen op een belangrijke bedevaartsroute naar Santiago de Compostela. Hoewel het stadje al relatief vroeg was voorzien van een verdedigingsmuur, zou de plaats tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland meerdere keren veroverd worden door elk van de strijdende partijen. Vanwege haar ligging aan de rivier Charente, vergaarde het plaatsje rijkdom met de handel in zout. Later zou de focus van de zouthandel naar de handel in wijn verschuiven, doordat het gebied rondom Cognac bekend kwam te staan vanwege haar uitstekende wijnen.

Cognac vandaag de dag

Vandaag de dag is Cognac een van de mooiste plaatsjes om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Charente. Ondanks haar rumoerige geschiedenis, met name tijdens de Honderdjarige Oorlog, heeft het plaatsje haar historische karakter goed weten te behouden. Met name de oude binnenstad van dit plaatsje, met haar prachtige middeleeuwse straatjes en gebouwen is meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. De combinatie van de vele leuke winkels en terrasjes zorgt ervoor dat u gerust een middag door kunt brengen in dit prachtige plaatsje. Aan de kade langs de rivier Charente staan tot op de dag van vandaag grote pakhuizen, die hun oorsprong vinden in de rijke handelsgeschiedenis van dit plaatsje. Wanneer u dit mooie plaatsje bezoekt, kan een bezoekje aan het Musée des Arts de Cognac eigenlijk niet ontbreken. Hier komt u van alles te weten over de geschiedenis van het plaatsje en de wereldberoemde drank waaraan zij haar naam heeft gegeven. Cognac is een prachtig plaatsje en is absoluut de moeite waard om te bezoeken!
Cognac

Cognac bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

VAKANTIEHUIZEN
CAMPINGS
HOTELS

Volg ons

3,416FansLike
275VolgersVolg
Zonnigzuidfrankrijk.nl Nieuwsbrief
Schrijf u nu in om iedere maand de leukste vakantietips in Zuid-Frankrijk te ontvangen en maak automatisch kans op het winnen van een week gratis vakantie op vakantiepark Villa's du Verdon!
Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief van Zonnigzuidfrankrijk.nl schrijft u zich tevens in voor de nieuwsbrief van Francecomfort.