Poitiers

Poitiers is een stad gelegen in het departement Vienne en is tevens de hoofdstad van dit departement. Het oude centrum van Poitiers is gelegen op een heuvel naast de plaats waar de twee rivieren Clain en Boivre samenvloeien. Poitiers

Geschiedenis van Poitiers

Op de locatie van de huidige stad was al voor de Romeinse invasie van Gallië een nederzetting gevestigd. Volgens verschillende onderzoekers is deze nederzetting ooit gesticht door een Celtische stam die beter bekend stond als de Picten. Het plaatsje kreeg de naam Lemonum. Evenals vele andere plaatsjes maakte ook Poitiers nadat het werd veroverd door de Romeinen een ware metamorfose door. Zo groeide het plaatsje onder de Romeinse invloeden uit tot een van de grootste plaatsjes in de omgeving. Ook werden er thermen gebouwd, evenals een aquaduct en een van de grootste amfitheaters in heel Frankrijk. Ook werd de naam van het plaatsje veranderd, naar Pictavium.Na de val van het Romeinse Rijk werd de plaats achtereenvolgens veroverd door de Visigothen en de Franken. Zo rond de vierde eeuw na Christus kreeg het plaatsje de naam Poitiers. Tijdens de middeleeuwen was Poitiers een belangrijke stad. De stad werd beschermd door aanvallen van buitenaf door een grote verdedigingsmuur. Hierdoor werd de stad in staat gesteld om door te groeien. Mede door de groei van de stad werd er een universiteit gebouwd. De stad floreerde en groeide uit tot een van mooiste steden in de regio, zoals zij tot op de dag van vandaag bekend staat.

Poitiers vandaag de dag

Vandaag de dag is Poitiers een stad die u absoluut eens bezocht moet hebben. Niet alleen is er veel te zien en te beleven in het oude centrum met al haar winkeltjes en gezellige restaurants. Ook zijn er verschillende prachtige oude gebouwen om te bezoeken, zoals de Bapistère Saint-Jean, wat de oudste kerk is in heel Frankrijk. Ook het Palais de de justice de Poitiers is een bezoekje waard. Poitiers is een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in de regio Poitou-Charentes!
Poitiers

Poitiers bezoeken?

Wilt u deze mooie stad zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

VAKANTIEHUIZEN
CAMPINGS
HOTELS

Volg ons

3,416FansLike
274VolgersVolg
Zonnigzuidfrankrijk.nl Nieuwsbrief
Schrijf u nu in om iedere maand de leukste vakantietips in Zuid-Frankrijk te ontvangen en maak automatisch kans op het winnen van een week gratis vakantie op vakantiepark Villa's du Verdon!
Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief van Zonnigzuidfrankrijk.nl schrijft u zich tevens in voor de nieuwsbrief van Francecomfort.