Alpes-Maritimes

Alpes-Maritimes is een van de zes departementen van de regio Provence. De overige departementen zijn Alpes-de-Haute-Provence, Hautes-Alpes, Bouches-du-Rhône, Var en Vaucluse. Het departement Alpes-Maritimes grenst in het oosten aan Italië, in het westen aan het departement Var en in het noord-westen aan het departement Alpes-de-Haute-Provence. De belangrijkste plaatsen in dit departement zijn: Nice, Antibes, Grasse, Cagnes-sur-Mer, Le Cannet, Saint-Laurent-du-Var, Menton en Cannes. Alpes-Maritimes

Geschiedenis van het departement Alpes-Maritimes

In het jaar 14 voor Christus stichtte de Romeinse keizer Augustus een militaire regio met de naam Alpes Maritimae. In de eerste eeuw na Christus werd deze regio een volwaardige provincie van het Romeinse Rijk. In het jaar 297 strekte deze regio zich zelfs uit tot aan de steden Digne-les-Bains en Briançon. In hetzelfde gebied bestond in de periode tussen 1793 en 1814 een voorloper van het departement Alpes-Maritimes, met dezelfde naam. Het departement verschilde van het departement zoals we dat vandaag de dag kennen. Zo maakten de steden Monaco en San Remo deel uit van het departement, waar de stad Grasse deel uitmaakte van het departement Var. De grenzen van het departement Alpes-Maritimes werden opnieuw vastgesteld in het jaar 1860, toen het graafschap van Nice geannexeerd werd door Frankrijk. Sindsdien is het departement Alpes-Maritimes onveranderd gebleven.

Alpes-Maritimes vandaag de dag

Vandaag de dag is het department Alpes-Maritimes een van de meest geliefde vakantiebestemmingen voor velen. Het departement staat bekend om haar prachtige plaatsen, zoals het schilderachtige Menton, en de prachtige steden Grasse en Antibes. De stad Cannes is wereldberoemd vanwege het jaarlijkse filmfestival. Behalve deze prachtige plaatsen aan de kust van de Middellandse Zee, zijn ook schilderachtige plaatsjes als Vence en Saint-Paul-de-Vence en Tourrettes-sur-Loup meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Vanwege haar veelzijdigheid is het departement Alpes-Maritimes een ideale vakantiebestemming. Van de prachtige plaatsjes in het binnenland tot aan de indrukwekkende steden aan de Middellandse Zee: er is genoeg te zien en te beleven!
Alpes-Maritimes

Vakantie in Alpes-Maritimes?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Vakantiehuizen in de Provence
VAKANTIEHUIZEN
CAMPINGS
HOTELS

Volg ons

3,416FansLike
274VolgersVolg

[adrotate group=”1″]

Zonnigzuidfrankrijk.nl Nieuwsbrief
Schrijf u nu in om iedere maand de leukste vakantietips in Zuid-Frankrijk te ontvangen en maak automatisch kans op het winnen van een week gratis vakantie op vakantiepark Villa's du Verdon!
Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief van Zonnigzuidfrankrijk.nl schrijft u zich tevens in voor de nieuwsbrief van Francecomfort.