Col d’Izoard

Col d’Izoard is een hoge bergpas van 2360 meter hoogte, gelegen in het departement Hautes-Alpes. De weg over de pas verbindt de plaats Briançon en de vallei van de rivier Guil. Col d’Izoard is een geliefde klim onder de sportieve fietsers en wordt regelmatig opgenomen in de route van de Tour de France.Col d'Izoard

Geschiedenis van Col d’Izoard

De weg over de Col d’Izoard werd tussen de jaren 1893 en 1897 gebouwd in opdracht van de Franse generaal Baron Berge. De beklimming van de Col d’Izoard is door de jaren heen al meer dan dertig keer opgenomen in de route van de Tour de France. De eerste keer dat het wielerpeloton de Col d’Izoard beklom was in het jaar 1922. De reden dat de beklimming van deze berg zo vaak is opgenomen in het routeprofiel van de belangrijkste wielerronde ter wereld heeft grotendeels te maken met de aard van de klim. Zo bedraagt de gemiddelde helling van de noordelijke route ongeveer 6%, met uitschieters naar maar liefst 11%. Aan de bovenkant van de Col d’Izoard krijgen de renners vaak te maken met de harde wind. Deze legendarische berg is door de jaren heen bekend geworden vanwege haar typische, rotsachtige landschap en is voor velen een uitdaging om per fiets te beklimmen.

Col d’Izoard vandaag de dag

Vandaag de dag is de Col d’Izoard een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Hautes-Alpes. Haar kenmerkende rotsachtige landschap is erg bijzonder en tijdens onbewolkte zomerdagen kunt u hier dan ook de meest prachtige foto’s maken. Een bezoek aan de Col d’Izoard past perfect in een rondrit door de prachtige omgeving en is bijvoorbeeld ook prima te combineren met een bezoek aan de nabijgelegen plaats Briançon. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Hautes-Alpes is een bezoekje aan deze prachtige berg meer dan de moeite waard.
Col d'Izoard

Col d’Izoard bezoeken?

Wilt u deze prachtige berg zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Vakantiehuizen in de Provence
VAKANTIEHUIZEN
CAMPINGS
HOTELS

Volg ons

3,422FansLike
276VolgersVolg

[adrotate group=”1″]

Zonnigzuidfrankrijk.nl Nieuwsbrief
Schrijf u nu in om iedere maand de leukste vakantietips in Zuid-Frankrijk te ontvangen en maak automatisch kans op het winnen van een week gratis vakantie op vakantiepark Villa's du Verdon!
Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief van Zonnigzuidfrankrijk.nl schrijft u zich tevens in voor de nieuwsbrief van Francecomfort.