Bédoin

Bédoin is een dorpje gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. Het dorp geldt als een van de drie officiële startplaatsen voor de beklimming van de Mont Ventoux per fiets.

Historie

Uit archeologische opgravingen is gebleken dat het dorp al bestond ten tijde van het Romeinse Rijk. Er zijn verschillende verklaringen voor de naam Bédoin. Zo wordt aangenomen dat de naam zou zijn afgeleid van berceau du vin, hetgeen zoiets betekend als bakermat van de wijn.
Een andere verklaring is de koppeling van de woorden bed (verhoging in het landschap) aan het Gallische woord duno (klein fort).

Het dorpje Bédoin

De oude muur op de heuvel in het midden van het dorp is het restant van een Romeinse vesting te bezichtigen, waardoor deze verklaring de meest logische lijkt.
De naam Bédoin zou dus vertaald kunnen worden als ‘versterkte heuvel’.
Het dorp en haar inwoners hebben door de geschiedenis heen te maken gehad met tegenslagen. Zo heeft de pest in de jaren 1629-1630 meedogenloos huisgehouden, en nagenoeg de gehele bevolking van Bédoin uitgeroeid. Ondanks deze tegenslagen zou het dorpje uitgroeien tot het gezellige dorp zoals het vandaag de dag bekend staat.

Bédoin vandaag de dag

Vandaag de dag is Bédoin een toevluchtsoord voor de fanatieke fietsers onder ons. Gelegen aan de voet van de legendarische Mont Ventoux, is het dorp en haar omgeving een waar walhalla voor de fanatieke fietser. Maar ook voor de niet-fietsers onder ons is Bédoin en haar omgeving een prachtig decor om de zomervakantie door te brengen. Laat u verrassen door de vele gezellige restaurantjes, geniet van het heerlijk verse brood bij de twee bakkers in het dorp (waarvan één biologisch), en draal rond op de altijd gezellig drukke Provençaalse markten! (Maandag, woensdag, vrijdag). Indien u op zoek bent naar een veelzijdige omgeving om uw vakantie door te brengen, is Bédoin en haar omgeving absoluut een aanrader!

Fontein Bédoin

Bédoin bezoeken?

Wilt u op vakantie naar Bédoin? Zoek hier een mooie vakantiewoning, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Vakantiehuizen in de Provence
VAKANTIEHUIZEN
CAMPINGS
HOTELS

Volg ons

3,415FansLike
275VolgersVolg

[adrotate group=”1″]

Zonnigzuidfrankrijk.nl Nieuwsbrief
Schrijf u nu in om iedere maand de leukste vakantietips in Zuid-Frankrijk te ontvangen en maak automatisch kans op het winnen van een week gratis vakantie op vakantiepark Villa's du Verdon!
Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief van Zonnigzuidfrankrijk.nl schrijft u zich tevens in voor de nieuwsbrief van Francecomfort.