Crestet

Crestet is een plaatsje in het departement Vaucluse, tussen Vaison-la-Romaine en Malaucène. Het dorpje is tegen een helling aan gebouwd en wordt gedomineerd door de ruïnes van een kasteel uit de negende eeuw na Christus. Vanuit het dorpje kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving, van de Dentelles de Montmirail tot aan de Mont Ventoux.Crestet

Geschiedenis van Crestet

Het gebied rondom het huidige plaatsje Crestet werd al vroeg in de geschiedenis bewoond door een Keltische stam, die bekend stond als de Vocones. In de omgeving zijn verschillende opgravingen gedaan die dateren uit deze periode, waaronder oude gereedschappen en een altaar. De geschiedenis van het plaatsje Crestet begint in de negende eeuw na Christus. Toen werd er voor het eerst een burcht gebouwd op de hoge rots. Al snel na de bouw van deze burcht ontstond er een klein plaatsje. In de middeleeuwen was Crestet het toevluchtsoord voor de bisschoppen van Vaison. Wanneer zij in gevaar verkeerden, zoals bijvoorbeeld tijdens de conflicten met de graven van Toulouse, vluchtten zij naar het kasteel van Crestet. Hoewel het plaatsje later in de geschiedenis, tijdens de Godsdienstoorlogen nog belegerd zou worden door de protestanten, heeft het plaatsje haar historische karakter weten te behouden.

Crestet vandaag de dag

Vandaag de dag is Crestet een van de vele prachtige plaatsjes in het departement Vaucluse waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Mede dankzij haar schitterende ligging behoort Crestet volgens de kenners tot de mooiste plaatsjes in de Vaucluse. Haar prachtige oude, smalle middeleeuwse straatjes en oude gebouwen maken van Crestet een plaatsje dat u echt eens gezien moet hebben. Wanneer u dit plaatsje bezoekt is het meer dan de moeite waard om naar het hoogste punt van het dorpje te lopen. Vanuit het plaatsje kunt u namelijk genieten van een adembenemend mooi uitzicht!Crestet

Crestet bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje zelf verkennen? Zoek hier een mooie vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Vakantiehuizen in de Provence
VAKANTIEHUIZEN
CAMPINGS
HOTELS

Volg ons

3,419FansLike
276VolgersVolg

[adrotate group=”1″]

Zonnigzuidfrankrijk.nl Nieuwsbrief
Schrijf u nu in om iedere maand de leukste vakantietips in Zuid-Frankrijk te ontvangen en maak automatisch kans op het winnen van een week gratis vakantie op vakantiepark Villa's du Verdon!
Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief van Zonnigzuidfrankrijk.nl schrijft u zich tevens in voor de nieuwsbrief van Francecomfort.