Draguignan

Draguignan is een stadje gelegen in het departement Var, in de regio Provence. Draguignan staat ook wel bekend als de hoofdstad van de artillerie. De stad ligt nabij de Gorges du Verdon, en op circa 40 kilometer afstand van de Middellandse Zeekust.

Draguignan

Geschiedenis van Draguignan

De naam van de stad Draguignan zou zijn afgeleid van het Latijnse Draco, of Draconem, wat draak betekend. Volgens een legende zou een bisschop, Saint Hermentaire genaamd, in de omgeving van de huidige stad een draak hebben gedood, en zo de levens van vele mensen hebben gered. Uit vele oude documenten blijkt dat de naam Draguignan voor het eerst rond het jaar 909 na Christus opduikt. Gedurende de Middeleeuwen was Draguignan slechts een klein plaatsje, gelegen nabij de rivier Nartuby. De inwoners van het plaatsje leefden voornamelijk van de lokale olijven- en druiventeelt. Pas in de zeventiende eeuw groeide het plaatsje uit tot een enigszins belangrijk stadje. Het stadje werd namelijk uitgeroepen tot een van de belangrijkste steden in de regio, ondanks dat er andere, nog grotere steden nabij lagen. Hierdoor kreeg Draguignan meer rechten, en maakte het stadje een periode van groei door. Veel later in de geschiedenis, in het jaar 1976, verwelkomde de stad de Nationale Artillerie school. Zo werd de stad bekend als de nationale hoofdstad van de artillerie. Op 15 juni 2010 werd Draguignan getroffen door een grote overstroming. De nabijgelegen rivier was uit haar oevers getreden door hevige regenval. Deze overstroming richtte veel schade aan. De stad kwam er echter weer bovenop, en groeide uit tot de gezellige, typisch zuid-Franse stad zoals deze vandaag de dag bekend staat.

Draguignan vandaag de dag

Vandaag de dag is Draguignan een perfecte uitvalsbasis voor een heerlijk vakantie. In het stadje is het heerlijk vertoeven op een van de vele terrasjes. Ook zijn hier vele leuke winkeltjes te vinden, waardoor u hier gerust een middag door kunt brengen. In de nabije omgeving van deze stad bevinden zich indrukwekkende bezienswaardigheden als de Gorges du Verdon en de Abdij van Le Thoronet. Ook zijn er liggen er talloze leuke plaatsjes in de omgeving, zoals bijvoorbeeld Lorgues, Vidauban en Le Muy. Ook voor een heerlijke strandvakantie is Draguignan een ideale vakantiebestemming, want de Middellandse Zeekust ligt op circa 40 minuten rijden. Draguignan is een ideale bestemming voor een veelzijdige vakantie!

Draguignan

Draguignan bezoeken?

Zelf ervaren hoe leuk dit stadje is? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Vakantiehuizen in de Provence
VAKANTIEHUIZEN
CAMPINGS
HOTELS

Volg ons

3,416FansLike
274VolgersVolg

[adrotate group=”1″]

Zonnigzuidfrankrijk.nl Nieuwsbrief
Schrijf u nu in om iedere maand de leukste vakantietips in Zuid-Frankrijk te ontvangen en maak automatisch kans op het winnen van een week gratis vakantie op vakantiepark Villa's du Verdon!
Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief van Zonnigzuidfrankrijk.nl schrijft u zich tevens in voor de nieuwsbrief van Francecomfort.