Gassin

Gassin is een plaatsje in het landschap dat bekend staat als het Massif des Maures, tussen de plaatsen Hyères en Fréjus. Gassin staat bekend als een van de allermooiste dorpjes in het departement Var.Gassin

Geschiedenis van Gassin

Het Massif des Maures werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo zijn er onder meer prehistorische gereedschappen gevonden. Tijdens de opkomst van het Romeinse Rijk werd het gebied rondom het hedendaagse plaatsje Gassin al snel veroverd door de Romeinen. Het gebied maakte deel uit van de Romeinse provincie Gallia Transalpina. Na de val van het Romeinse Rijk werd het gebied rondom het huidige Gassin geteisterd door invallen van de Moren en piraten. Door de vele aanvallen en plunderingen vluchtten de inwoners van kustplaatsen zoals Saint-Tropez het binnenland in, en ontstonden daar al snel kleine nederzettingen zoals het hedendaagse Ramatuelle en Gassin. Het plaatsje zelf werd voor het eerst benoemd in een historisch document uit het jaar 1234. Het plaatsje heeft haar historische karakter door de eeuwen heen weten te behouden en behoort daarom volgens de kenners tot de mooiste dorpjes in de Var.

Gassin vandaag de dag

Vandaag de dag staat het plaatsje Gassin bekend als een geliefde vakantiebestemming. Dit heeft mede te maken met haar ideale ligging ten opzichte van de kustlijn van de Middellandse Zee. Vanuit het plaatsje is het slechts ongeveer tien kilometer rijden naar het dichtstbijzijnde strand. In het plaatsje zelf zijn talloze mooie oude gebouwen en leuke straatjes te bewonderen. Vanuit het plaatsje kunt u bovendien genieten van een prachtig uitzicht op de Golf van Saint-Tropez. Vergeleken met Saint-Tropez is Gassin een rustig plaatsje waar u gerust een middagje door kunt brengen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in of rondom het plaatsje Gassin behoren uitstapjes naar andere mooie plaatsen zoals Ramatuelle, Saint-Tropez, Grimaud en Sainte-Maxime tot de mogelijkheden. Gassin is een ideale vakantiebestemming voor een heerlijke vakantie in het departement Var!
Gassin

Gassin bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Vakantiehuizen in de Provence
VAKANTIEHUIZEN
CAMPINGS
HOTELS

Volg ons

3,423FansLike
276VolgersVolg

[adrotate group=”1″]

Zonnigzuidfrankrijk.nl Nieuwsbrief
Schrijf u nu in om iedere maand de leukste vakantietips in Zuid-Frankrijk te ontvangen en maak automatisch kans op het winnen van een week gratis vakantie op vakantiepark Villa's du Verdon!
Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief van Zonnigzuidfrankrijk.nl schrijft u zich tevens in voor de nieuwsbrief van Francecomfort.