Sainte-Maxime

Sainte-Maxime is een plaats gelegen in het departement Var, vlakbij de bekende badplaats Saint-Tropez. Evenals Saint-Tropez is ook Sainte-Maxime een geliefde vakantiebestemming aan de Franse Riviera. Sainte-Maxime

Geschiedenis van Sainte-Maxime

Sainte-Maxime heeft haar naam en haar bestaan te danken aan monniken van de Lérins-eilanden, voor de kust bij het hedendaagse Cannes. Zij bouwden rond het jaar 1000 na Christus een klooster op de locatie van Sainte-Maxime. Na de bouw van het klooster ontstond er al snel een klein dorpje, dat door de monniken vernoemd werd naar een van hun heiligen, Maxime. In de eerste jaren van haar bestaand leefde het dorpje voornamelijk van de visvangst. Later, tijdens de negentiende eeuw na Christus, speelde het plaatsje ook een belangrijke rol in de productie van hout, kurk, olijfolie en wijn, die vanuit het plaatsje verscheept werden naar onder meer Marseille en Italië. In de twintigste eeuw na Christus werd Sainte-Maxime ontdekt door kunstenaars en dichters, die zich lieten inspireren door het heerlijke klimaat, de prachtige omgeving en het azuurblauwe water. Rond deze tijd groeide het toerisme uit tot de belangrijkste inkomstenbron voor Sainte-Maxime. Het aantal bezoekers aan het plaatsje groeide ieder jaar weer. Op 15 augustus 1944, tijdens de Tweede Wereldoorlog, landden de geallieerde soldaten op de nabijgelegen stranden als onderdeel van Operatie Dragoon, de geallieerde invasie van het door de Duitsers bezette zuid-Frankrijk. Na de Tweede Wereldoorlog bleef Sainte-Maxime een geliefde vakantiebestemming voor velen en groeide het plaatsje uit tot een van de belangrijkste badplaatsen aan de Middellandse Zee.

Sainte-Maxime vandaag de dag

Vandaag de dag is Sainte-Maxime een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in zuid-Frankrijk. De combinatie van haar oude stadscentrum met oude gebouwen, mooie straatjes en vele terrasjes plus de mooie stranden in de nabije omgeving van het plaatsje maken van Sainte-Maxime een prima vakantiebestemming voor een heerlijke strandvakantie. Wanneer u in of nabij dit plaatsje verblijft, behoren uitstapjes tot andere mooie plaatsen in de omgeving zoals Saint-Tropez, Ramatuelle, Hyères, Draguignan en Fréjus ook tot de mogelijkheden. Voor een heerlijke vakantie in het zonnige zuiden van Frankrijk bent u in Sainte-Maxime aan het juiste adres!
Sainte-Maxime

Sainte-Maxime bezoeken?

Wilt u deze leuke badplaats zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Vakantiehuizen in de Provence
VAKANTIEHUIZEN
CAMPINGS
HOTELS

Volg ons

3,423FansLike
276VolgersVolg

[adrotate group=”1″]

Zonnigzuidfrankrijk.nl Nieuwsbrief
Schrijf u nu in om iedere maand de leukste vakantietips in Zuid-Frankrijk te ontvangen en maak automatisch kans op het winnen van een week gratis vakantie op vakantiepark Villa's du Verdon!
Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief van Zonnigzuidfrankrijk.nl schrijft u zich tevens in voor de nieuwsbrief van Francecomfort.