Vence

Vence is een plaatsje gelegen in de heuvels van het departement Alpes-Maritimes, vlakbij plaatsen als Grasse, Antibes en Nice. Volgens de kenners behoort Vence tot de mooiste dorpjes in de Provence en zelfs in heel Frankrijk. Vence

Geschiedenis van Vence

Voordat de Romeinen de Provence veroverden, behoorde de omgeving van Vence toe aan de Liguriërs, een Keltische stam. Nadat de Romeinen het gebied hadden veroverd, zagen zij al snel in dat de locatie van het huidige plaatsje strategisch gezien zeer belangrijk was. Zo bood de heuvel uitzicht over het omringende gebied waardoor men eventuele aanvallers al tijdig aan kon zien komen. Het feit dat deze locatie door de Romeinen als belangrijk werd gezien blijkt wel uit de verschillende overblijfselen uit deze tijd. Zo is er in Vence onder meer een Romeinse pilaar te vinden en zijn de fundamenten van de kathedraal van Vence van Romeinse oorsprong. Na de opkomst van het christendom groeide Vence al snel uit tot een bisdom. Dit bisdom stond bekend als het kleinste bisdom in heel Frankrijk en bestond tot aan de Franse Revolutie. Dankzij haar gunstige ligging en het aangename klimaat groeide Vence in de twintigste eeuw na Christus al snel uit tot een geliefde bestemming onder toeristen. Ook kunstenaars vestigden zich maar wat graag in dit plaatsje, dat door de eeuwen heen was uitgegroeid tot een van de mooiste plaatsjes in Frankrijk.

Vence vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Alpes-Maritimes zou een bezoekje aan het prachtige plaatsje Vence niet op uw lijstje mogen ontbreken. In haar oude, ommuurde stadscentrum lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Zo zijn bijvoorbeeld de oude stadspoorten nog helemaal in tact. De vele gezellige straatjes, oude gebouwen en gezellige restaurantjes zorgen er voor dat u hier gerust een dagje door kunt brengen. In de nabijheid van Vence zijn nog vele andere mooie plaatsjes en steden te vinden, zoals Saint-Paul-de-Vence, dat slechts vier kilometer verder op ligt en steden als Antibes, Grasse en Nice. Naast een leuke bestemming voor een dagje uit is Vence dus ook een prima uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het departement Alpes-Maritimes.
Vence

Vence bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier naar een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Vakantiehuizen in de Provence
VAKANTIEHUIZEN
CAMPINGS
HOTELS

Volg ons

3,419FansLike
276VolgersVolg

[adrotate group=”1″]

Zonnigzuidfrankrijk.nl Nieuwsbrief
Schrijf u nu in om iedere maand de leukste vakantietips in Zuid-Frankrijk te ontvangen en maak automatisch kans op het winnen van een week gratis vakantie op vakantiepark Villa's du Verdon!
Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief van Zonnigzuidfrankrijk.nl schrijft u zich tevens in voor de nieuwsbrief van Francecomfort.