Largentière

Largentière is een plaatsje in het departement Ardèche en ligt in de vallei van de rivier Line, ongeveer tien kilometer ten zuiden van Aubenas. Het plaatsje Largentière kent een rijke geschiedenis, waarin haar zilvermijnen een belangrijke rol spelen.Largentière

Geschiedenis van Largentière

Hoewel uit verschillende vondsten gebleken is dat het departement Ardèche al sinds de Prehistorie bewoond moet zijn geweest, begint de geschiedenis van het plaatsje Largentière eigenlijk pas echt met de opening van haar eerste zilvermijnen, in de tiende eeuw na Christus. In de grond rondom het plaatsje waren namelijk verschillende zilveraders gevonden, waardoor onder meer de graven van Toulouse en de bisschoppen van Viviers hier zilver ontgonnen. Vanwege de aanwezigheid van de zilvermijnen, die voor veel rijkdom zorgden, werd al snel besloten om het plaatsje te versterken met dikke stadsmuren en wachttorens. Ook werd tijdens de bloeitijd van Largentière de gotische kerk Notre-Dame-des-Pommiers gebouwd, evenals het kasteel van de bisschoppen van Viviers. Ondanks de aanwezigheid van een kasteel en meerdere verdedigingswerken, kende het plaatsje Largentière vanwege haar zilvermijnen een rumoerige geschiedenis. De zilvermijnen van Largentière werden tot in de twintigste eeuw geëxploiteerd, totdat men ontdekte dat de resterende zilveraders in de bodem niet rijk genoeg meer waren.

Largentière vandaag de dag

Vandaag de dag staat Largentière bekend als een van de leukste plaatsjes in het departement Ardèche. Tot op de dag van vandaag zijn er in en rondom het plaatsje nog vele sporen uit haar rijke geschiedenis terug te vinden. Zou zijn er nog delen van haar ooit zo indrukwekkende verdedigingsmuur zichtbaar alsmede enkele torens en de Église Notre-Dame-des-Pommiers. Het plaatsje heeft haar historische karakter weten te behouden, getuige de prachtige oude, smalle straatjes en de oude gebouwen. Largentière is een ideale vakantiebestemming voor een heerlijke vakantie in het departement Ardèche. Zo liggen vele leuke bezienswaardigheden, zoals onder meer de beroemde Gorges de l’Ardèche, op rijafstand. Ook wanneer u uw vakantie elders in het departement Ardèche doorbrengt is een bezoekje aan het prachtige plaatsje Largentière meer dan de moeite waard!
Largentière

Largentière bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Vakantiehuizen in Frankrijk
VAKANTIEHUIZEN
CAMPINGS
HOTELS

Volg ons

3,423FansLike
276VolgersVolg
Zonnigzuidfrankrijk.nl Nieuwsbrief
Schrijf u nu in om iedere maand de leukste vakantietips in Zuid-Frankrijk te ontvangen en maak automatisch kans op het winnen van een week gratis vakantie op vakantiepark Villa's du Verdon!
Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief van Zonnigzuidfrankrijk.nl schrijft u zich tevens in voor de nieuwsbrief van Francecomfort.