Saint-Montan

Saint-Montan is een dorpje gelegen op een hoog kalksteenplateau in het departement Ardèche. Het plaatsje staat bekend als een van de mooiste historische dorpjes in de omgeving en is vernoemd naar de eenzame kluizenaar Montan.Saint-Montan

Geschiedenis van Saint-Montan

Volgens verschillende legenden is het plaatsje Saint-Montan in de vijfde eeuw na Christus gesticht door Montan, een kluizenaar die in deze omgeving woonde. De geschiedenis van dit prachtige middeleeuwse plaatsje begint eigenlijk pas in de elfde eeuw na Christus, met de bouw van het kasteel van Saint-Montan, op een rots. Evenals bij vele andere plaatsjes in de omgeving het geval is, is er rondom dit kasteel door de jaren heen een klein dorpje ontstaan. De inwoners van de regio vestigden zich in de nabijheid van dit kasteel omdat dit kasteel hen bescherming bood, bijvoorbeeld tegen struikrovers. Door de eeuwen heen maakte het plaatsje een mooie groei door, tot aan het uitbreken van de Godsdienstoorlogen omstreeks het jaar 1522. Het plaatsje en de omgeving leden zwaar onder de gevechten tussen de katholieken en de protestanten. Na afloop van de Godsdienstoorlogen verliet men het plaatsje Saint-Montan in grote getale en trok men naar de grotere steden in de omgeving. Zo rond het jaar 1950 was Saint-Montan zo goed als uitgestorven en raakte het verlaten plaatsje in verval. In het jaar 1970 begon de stichting met de naam ‘Vrienden van Saint-Montan’ echter aan de omvangrijke herstelwerkzaamheden van het dorpje, waardoor Saint-Montan vandaag de dag bekend staat als een van de allermooiste dorpjes in de Ardèche.

Saint-Montan vandaag de dag

Vandaag de dag behoort het plaatsje Saint-Montan tot de mooiste dorpjes in de Ardèche. Dankzij de herstelwerkzaamheden die zijn uitgevoerd door de ‘Vrienden van Saint-Montan’ heeft het plaatsje haar historische karakter teruggekregen. De combinatie van het mooie middeleeuwse kasteel, de prachtige oude gebouwen en middeleeuwse, smalle straatjes, maken van dit plaatsje een prachtig historisch plaatsje dat absoluut de moeite waard is om met een bezoekje te vereren!
Saint-Montan

Saint-Montan bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje met haar middeleeuwse sferen zelf verkennen? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Vakantiehuizen in Frankrijk
VAKANTIEHUIZEN
CAMPINGS
HOTELS

Volg ons

3,416FansLike
275VolgersVolg
Zonnigzuidfrankrijk.nl Nieuwsbrief
Schrijf u nu in om iedere maand de leukste vakantietips in Zuid-Frankrijk te ontvangen en maak automatisch kans op het winnen van een week gratis vakantie op vakantiepark Villa's du Verdon!
Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief van Zonnigzuidfrankrijk.nl schrijft u zich tevens in voor de nieuwsbrief van Francecomfort.