Bezienswaardigheden in Aquitaine

Bezienswaardigheden in Aquitaine zijn er in overvloed.Bezienswaardigheden in Aquitaine Deze veelzijdige regio bestaat uit de departementen Dordogne, Gironde, Landes, Lot-et-Garonne en Pyrénées-Atlantiques. Deze departementen verschillen sterk van elkaar, maar ze hebben ook een ding met elkaar gemeen: er is veel te zien en te beleven! Van indrukwekkende kastelen in de Dordogne tot aan het prachtige berglandschap van het departement Pyrénées-Atlantiques. Op deze pagina zijn de talloze bezienswaardigheden in Aquitaine per departement op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig de leukste bezienswaardigheden in Aquitaine vinden!

Bezienswaardigheden in Dordogne

Het departement Dordogne staat bekend als een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in heel Frankrijk. Dit is niet vreemd, want er is enorm veel te zien en te beleven. Van prachtige kastelen als Castelnaud en het kasteel van Beynac tot aan indrukwekkende grotten als de grot van Lascaux!

Bezienswaardigheden in Gironde

Gironde staat bekend als een van de belangrijkste wijnstreken van Frankrijk. Dit departement is gunstig gelegen, direct aan de kust. Er is veel te zien en te doen. Zo kunt u bijvoorbeeld de indrukwekkende Dune du Pyla bezoeken. Ook de mooie stad Bordeaux, waar u onder meer het Palais Gallien kunt bezichtigen, is de moeite waard om te bezoeken!

Bezienswaardigheden in Landes

Het departement Landes staat bekend om zijn prachtige, uitgestrekte bossen en natuurgebieden. Dit departement is een ideale vakantiebestemming voor wandelaars, natuurliefhebbers en fietsers. Uw vakantie in deze mooie streek is dan ook niet compleet zonder een wandeling door het prachtige Forêt des Landes te hebben gemaakt!

Bezienswaardigheden in Lot-et-Garonne

Het departement Lot-et-Garonne staat bekend om zijn vele meren en rivieren. Tijdens uw vakantie in deze mooie streek kunt u onder meer verschillende indrukwekkende kastelen bezoeken. Zo zijn uitstapjes naar het kasteel van Bonaguil en het Château de Duras leuk voor jong en oud!

Bezienswaardigheden in Pyrénées-Atlantiques

Het departement Pyrénées-Atlantiques staat ook wel bekend als Frans Baskenland. Deze prachtige streek staat bekend om het prachtige, heuvelachtige groene landschap. Er is veel te zien en te beleven. Van een uitstapje naar de mooie berg La Rhune tot een wandeling door de spectaculaire Gorges de Kakuetta!