Abdij van Saint-Sever

De abdij van Saint-Sever is een schitterende abdij in de plaats Saint-Sever, in het departement Landes. Dit indrukwekkende bouwwerk ligt aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela en staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in dit gebied.

Geschiedenis van de abdij van Saint-Sever

De abdij van Saint-Sever is gewijd aan de heilige Severus, die door de paus naar dit gebied was gestuurd om het evangelie te verkondigen. Volgens een legende werd deze heilige vermoord door de Visigoten. In de zevende eeuw na Christus werd er op de locatie van de abdij een eerste kerk gebouwd, ter ere van de heilige Severus. Aan het einde van de tiende eeuw na Christus werd het land waar de kapel op stond gekocht door Guillaume Sanche, hertog van Gascogne. De hertog gaf opdracht tot de bouw van de abdij van Saint-Sever. Door de eeuwen heen groeide deze abdij uit tot een van de belangrijkste abdijen in het zuidoosten van Frankrijk. De abdij heeft zwaar geleden onder de gevolgen van de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland en de Godsdienstoorlogen. Dankzij omvangrijke herstelwerkzaamheden in de afgelopen eeuwen is de abdij echter volledig hersteld.

De abdij van Saint-Sever vandaag de dag

Vandaag de dag is de abdij van Saint-Sever een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Landes. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze streek is een bezoekje aan deze abdij dan ook meer dan de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek aan deze mooie abdij kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. De abdij staat onder meer bekend om het prachtige koor, dat volledig in de oorspronkelijke staat is hersteld. Wanneer u de abdij bezoekt kunt u er voor kiezen om deel te nemen aan een rondleiding. Tijdens deze rondleiding komt u alles te weten over de geschiedenis van deze bijzondere abdij!

De abdij van Saint-Sever bezoeken?

Wilt u deze mooie abdij zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Landes ook interessant: