Abri de Cap Blanc

Abri de Cap Blanc is een prehistorische vindplaats waar prehistorische dierensculpturen zijn gevonden. Dit schuiloord ligt een paar kilometer ten westen van de leuke plaats Les-Eyzies-de-Tayac-Sireuil. Volgens de kenners behoort Abri de Cap Blanc tot de meest bijzondere prehistorische vindplaatsen in de Dordogne.Abri de Cap Blanc

Geschiedenis van Abri de Cap Blanc

De eerste bewoning van deze schuilplaats dateert uit de prehistorie. Deze bijzondere locatie werd in het jaar 1908 ontdekt door Raymond Peyrille. Tijdens een archeologische opgraving stuitte hij op een prachtig reliëf sculptuur van een paard, dat meer dan twee meter lang bleek te zijn. Al snel werd duidelijk dat hier sprake was van een bijzondere ontdekking. Niet veel later brachten andere opgravingen enkele stenen werktuigen aan het licht. Men stelde vast dat deze gebruikt moesten zijn om de ontdekte sculpturen te maken. Ook werd er in de prehistorische schuilplaats een skelet gevonden van een jonge vrouw, daterend uit 13.000 tot 11.000 voor Christus. Dit skelet bleek later het meest complete skelet uit deze tijdsperiode in Europa te zijn. In 1910 werd Abri de Cap Blanc geclassificeerd als Frans historisch monument.

Abri de Cap Blanc vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag staat deze grot bekend als een van de meest bijzondere prehistorische bezienswaardigheden in het departement Dordogne. Deze prehistorische schuilplaats is opengesteld voor bezoekers. Wanneer u besluit deze bijzondere locatie te bezoeken, kunt u een toegangskaartje kopen bij de grot van Font-de-Gaume, bij de plaats Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil. U kunt vervolgens deelnemen aan een rondleiding onder begeleiding van een deskundige gids, waarbij u de bijzondere gravures kunt bewonderen. Bij de grot is ook een museum gevestigd, waar u alles te weten komt over de geschiedenis van deze bijzondere locatie. Voor een uitgebreid bezoek aan Abri de Cap Blanc kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Een bezoekje aan deze mooie locatie is prima te combineren met een bezoek aan een andere mooie grot, Font-de-Gaume, of het kasteel van Commarque. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in de Dordogne is een bezoekje aan Abri de Cap Blanc absoluut de moeite waard.
Abri de Cap Blanc

Abri de Cap Blanc bezoeken?

Wilt u deze bijzondere prehistorische locatie zelf bezoeken om haar prachtige gravures te bewonderen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Dordogne ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk