Bezienswaardigheden in Dordogne

Bezienswaardigheden in Dordogne zijn er in overvloed. Het is dan ook niet voor niets dat het departement Dordogne tot de meest populaire vakantiebestemmingen in heel Frankrijk behoort. De combinatie van haar heerlijke klimaat, de vele prachtige bezienswaardigheden en prachtige plaatsjes zorgt er voor dat u hier gerust enkele weken door kunt brengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. De Dordogne staat ook wel bekend vanwege haar vele grotten en kastelen. Het gebied kent een rijke geschiedenis, wat terug te zien is in het grote aantal historische bezienswaardigheden. Een van de meest bekende grotten in dit gebied is de grot van Lascaux, bekend vanwege haar prachtige muurschilderingen. Grotten als Gouffre de Proumeyssac, grotte du Grand Roc of de grotten van Maxange zijn echter ook meer dan de moeite waard om te bezoeken. Het kasteel van Castelnaud, het kasteel van Beynac en het kasteel van Biron zijn slecht enkele voorbeelden van de vele prachtige kastelen die er in deze streek te vinden zijn.

De bezienswaardigheden in Dordogne op een rij

Op deze pagina zijn de leukste bezienswaardigheden in Dordogne voor u inzichtelijk gemaakt. Elk van de onderstaande bezienswaardigheden is prima bereikbaar vanuit grotere plaatsen als Sarlat, Bergerac, Montignac of Périgueux. Ook vanuit kleinere plaatsjes als Domme, Belvès en Monpazier zijn deze bezienswaardigheden goed bereikbaar.

Bezienswaardigheden in Dordogne

Deze bezienswaardigheden in Dordogne zelf bezoeken?

Wilt u deze bezienswaardigheden in het departement Dordogne zelf bezoeken? Wij hebben de leukste vakantiehuizen, de mooiste campings en de beste hotels in dit departement voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u elk van de genoemde bezienswaardigheden eenvoudig bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres in de Dordogne!