Bezienswaardigheden in Gironde

Het departement Gironde staat bekend om haar schitterende hoofdstad Bordeaux, de vele wijnen uit dit gebied en om haar bezienswaardigheden. Er zijn dan ook vele verschillende bezienswaardigheden in Gironde. De combinatie van de gunstige ligging van deze streek, direct aan de kust en de mooie plaatsjes en bezienswaardigheden maken van het departement Gironde een prima vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie. Zo kunt u in dit gebied onder meer de Dune du Pyla bezoeken, de allerhoogste zandduin van Europa. Een wandeling over deze duin is een onvergetelijke ervaring. Ook een bezoekje aan de bijzondere abdij van Sauve-Majeure en het indrukwekkende kasteel van La Brède is absoluut aan te raden. Ook citadelle de Blaye, een fort dat werd gebouwd onder toezicht van Vauban, is erg interessant om te bezoeken. Het moge duidelijk zijn: in deze mooie streek is genoeg te zien en te beleven.

De bezienswaardigheden in Gironde op een rij

Op deze pagina zijn de leukste bezienswaardigheden in Gironde voor u op een rijtje gezet. Elk van de onderstaande bezienswaardigheden is prima bereikbaar vanuit plaatsen als Bordeaux en Saint-Émilion. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in, of in de nabijheid van deze plaatsen is een bezoekje aan een of meerdere van de onderstaande bezienswaardigheden absoluut aan te raden.

Bezienswaardigheden in Gironde

Deze bezienswaardigheden in Gironde zelf bezoeken?

Wilt u deze bezienswaardigheden in het departement Gironde zelf bezoeken? Wij hebben de leukste vakantiehuizen, de mooiste campings en de beste hotels in dit gebied voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u elk van de genoemde bezienswaardigheden gemakkelijk zelf bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres in Gironde!