Bezienswaardigheden in Lot-et-Garonne

Bezienswaardigheden in Lot-et-Garonne zijn er in overvloed. Dit veelzijdige departement staat dan ook bekend als een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in heel Frankrijk. In deze streek, die bekend staat om haar vele meren en rivieren, zijn vele verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. Zo zijn bezoekjes aan het indrukwekkende kasteel van Bonaguil en het Château de Duras absoluut de moeite waard. Ook een bezoek aan de indrukwekkende Basilique Notre-Dame de Peyragude, bij het plaatsje Penne-d’Agenais is de moeite waard. Deze indrukwekkende basiliek ligt op een hoge rots boven het plaatsje en staat bekend om haar Romeinsbyzantijnse bouwstijl. De grot van Lastournelle, bij het plaatsje Sainte-Colombe-de-Villeneuve is een leuk uitstapje voor het hele gezin!

De bezienswaardigheden in Lot-et-Garonne op een rij

Op deze pagina zijn de leukste bezienswaardigheden in Lot-et-Garonne voor u op een rijtje gezet. Elk van de onderstaande bezienswaardigheden zijn prima bereikbaar vanuit leuke plaatsen als Agen, Monflanquin, Pujols en Villeréal: plaatsen die zelf ook absoluut de moeite waard zijn om met een bezoekje te vereren. Zo behoren Monflanquin, Pujols en Villeréal tot de mooiste bastideplaatsjes in het Zuidwesten van Frankrijk. Elk van deze plaatsjes staat bekend om haar prachtige middeleeuwse straatjes en gebouwen. Ook departementshoofdstad Agen beschikt over een prachtig historisch centrum, waar u gerust enkele uren rond kunt wandelen zonder dat u zich hoeft te vervelen!

Bezienswaardigheden in Lot-et-Garonne

Deze bezienswaardigheden in Lot-et-Garonne bezoeken?

Wilt u deze leuke bezienswaardigheden in dit prachtige gebied zelf bezoeken? Om het u gemakkelijk te maken hebben wij voor u de leukste vakantiehuizen, de mooiste campings en de beste hotels in deze streek voor u inzichtelijk gemaakt. Zo kunt u elk van de genoemde bezienswaardigheden in deze streek eenvoudig zelf bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres in dit gebied!