Château d’Abbadie

Château d’Abbadie is een prachtig kasteel en observatorium in neogotische stijl, vlakbij de plaats Hendaye in het departement Pyrénées-Atlantiques. Het kasteel werd in opdracht van de wetenschapper Antoine d’Abbadie ontworpen en gebouwd door Viollet-le-Duc en Edmond Duhoit.Château d'Abbadie

Geschiedenis van Château d’Abbadie

Het Château d’Abbadie werd aan het einde van de negentiende eeuw gebouwd. Haar eigenaar, Antoine d’Abbadie, was in het jaar 1848 teruggekomen van een tien jaar durende expeditie door Abessinië, het hedendaagse Ethiopië. Toen de architecten Eigène Viollet-le-Duc en Edmond Duhoit van Antoine d’Abbadie de opdracht kregen om dit kasteel te bouwen, werd hen dan ook aangegeven dat er vele oriëntaalse invloeden in het kasteel verwerkt moesten worden. Toen de bouw van het kasteel in 1870 werd afgerond, waren de invloeden van de expeditie van Antoine d’Abbadie dan ook duidelijk terug te zien. Zo waren er onder meer beelden van krokodillen, slangen, olifanten, apen en schelpen in dit indrukwekkende bouwwerk verwerkt. In en rondom het Château d’Abbadie werden vele experimenten gedaan, die zich zowel richtten op geofysica als astronomie. Toen Antoine d’Abbadie in het jaar 1897 stierf, werd hij begraven onder het altaar van de kapel van zijn kasteel. Het kasteel werd aan de Academie van Wetenschappen geschonken en is tot op de dag van vandaag toegankelijk voor bezoekers.

Het Château d’Abbadie vandaag de dag

Vandaag de dag staat het Château d’Abbadie bekend als een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in het departement Pyrénées-Atlantiques. Dit bijzondere kasteel is niet alleen prachtig gelegen aan de Baskische kust, met uitzicht op de Atlantische Oceaan, maar beschikt ook over een prachtig interieur. Wanneer u dit bijzondere kasteel bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding. Onder begeleiding van een deskundige gids krijgt u alle bijzondere ruimten van dit kasteel te zien. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Pyrénées-Atlantiques kan een bezoekje aan dit prachtige kasteel niet op uw lijstje ontbreken!
Château d'Abbadie

Het Château d’Abbadie bezoeken?

Wilt u dit bijzondere kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pyrénées-Atlantiques ook interessant: