Château de Bourdeilles

Château de Bourdeilles is een indrukwekkend kasteel bij het plaatsje Bourdeilles, ten zuidoosten van de bekende plaats Brantôme, in het departement Dordogne.Château de Bourdeilles Het kasteel kijkt uit over het plaatsje en de rivier Dronne en staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in dit gedeelte van de Dordogne.

Geschiedenis van château de Bourdeilles

Het kasteel van Bourdeilles ligt op een locatie die al vroeg in de geschiedenis als zeer belangrijk werd beschouwd. De eerste sporen van het kasteel dateren uit de twaalfde eeuw na Christus. Tijdens de middeleeuwen was Château de Bourdeilles een belangrijk verdedigingsfort. Tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland werd het kasteel meerdere malen door beide strijdende partijen veroverd. Gedurende de Renaissance verloor het kasteel echter zijn strategische waarde. Een deel van de verdedigingswerken werd dan ook ontmanteld. In de zestiende eeuw werd er een gedeelte bij het kasteel gebouwd, dat geheel in Renaissancestijl werd gebouwd en ingericht. In het jaar 1919 werd het kasteel van Bourdeilles uitgeroepen tot historisch monument. Het kasteel is door de eeuwen heen goed bewaard gebleven, waardoor het tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de mooiste kastelen in dit gebied.

Château de Bourdeilles vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in de Dordogne? Dan bent u ongetwijfeld een liefhebber van mooie kastelen. Château de Bourdeilles is een van de vele kastelen in dit gebied, maar zeker ook een van de mooiste in zijn soort. Het kasteel is opengesteld voor bezoekers. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie kasteel kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Tijdens uw bezoek kunt u verschillende prachtige, historisch ingerichte kamers bezichtigen. Vanaf de kasteeltoren kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het plaatsje Bourdeilles en de omgeving. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze streek is een bezoekje aan dit mooie kasteel absoluut de moeite waard!
Château de Bourdeilles

Château de Bourdeilles bezoeken?

Wilt u dit mooie kasteel in het plaatsje Bourdeilles zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Dordogne ook interessant: