Château de Duras

Château de Duras is een indrukwekkend kasteel in het departement Lot-et-Garonne. Dit bijzondere kasteel, dat bij het gelijknamige plaatsje ligt, kent een rijke geschiedenis. Het kasteel staat bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in dit gebied.

Geschiedenis van het Château de Duras

Het kasteel van Duras werd in het jaar 1137 gebouwd op een rots bij het plaatsje Duras. Deze locatie was vanuit strategisch oogpunt erg belangrijk, want vanaf de rots kon men het omringende gebied goed in de gaten houden. Aan het begin van de veertiende eeuw kwam het plaatsje Duras in handen van Galliard Goth, de broer van de eerste Franse paus Clemens V. Hij laat het château de Duras een ware gedaanteverandering ondergaan. Zo maakt hij van het kasteel een nagenoeg onneembare vesting. Mede dankzij deze ontwikkelingen speelde het kasteel een belangrijke rol tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Na vele conflicten verloor het château de Duras haar strategische waarde. In de zeventiende eeuw werden de verdedigingswerken van het kasteel grotendeels ontmanteld. Ook werden er prachtige tuinen aangelegd, waardoor het ooit zo imposante kasteel veranderde in een prachtig buitenverblijf. Als gevolg van de Franse Revolutie werd het château de Duras geplunderd en in de hier opvolgende jaren raakte het kasteel in verval. In 1969 werd het kasteel aangekocht door de plaats Duras en sindsdien hebben er talloze herstelwerkzaamheden plaatsgevonden.

Het château de Duras vandaag de dag

Mede dankzij de omvangrijke herstelwerkzaamheden staat het kasteel van Duras vandaag de dag bekend als een van de leukste bezienswaardigheden in het departement Lot-et-Garonne. Het kasteel is opengesteld voor bezoekers. De kelder van het kasteel is omgebouwd tot een interessant archeologisch museum, waar u onder meer een uitgebreide verzameling van honderden gereedschappen uit de afgelopen eeuwen kunt bewonderen. Wanneer u dit mooie kasteel bezoekt kunt u er voor kiezen om het kasteel op eigen gelegenheid te verkennen, maar u kunt ook deelnemen aan een rondleiding. Tijdens deze rondleiding komt u alles te weten over dit bijzondere kasteel. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze streek is een bezoekje aan het kasteel van Duras absoluut de moeite waard!
Château de Duras

Château de Duras bezoeken?

Wilt u dit bijzondere kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Lot-et-Garonne ook interessant: