Château de Gavaudun

Château de Gavaudun is een mooi kasteel bij het plaatsje Gavaudun in het departement Lot-et-Garonne.Château de Gavaudun Het kasteel ligt aan de rivier Lède, op een hoge rots 25 meter boven het water. Dankzij de strategische ligging van dit kasteel kon men de vallei van de rivier Lède goed verdedigen.

Geschiedenis Château de Gavaudun

De geschiedenis van het kasteel begint aan het einde van de twaalfde eeuw na Christus. Door het dal dat door de rivier Lède was uitgesleten liep een belangrijke handelsroute. Deze route was echter dermate belangrijk dat struikrovers vaak op de loer lagen om nietsvermoedende reizigers te beroven. Om deze belangrijke route te beschermen, besloot men tot de bouw van het Château de Gavaudun. Vanuit dit kasteel kon men de struikrovers wegjagen en zo de belangrijke handelsroute verdedigen. Tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland lag het kasteel nagenoeg te midden van de strijdende partijen. Aan het einde van de achttiende eeuw was het kasteel grotendeels in verval geraakt. Even leek het er op dat de overgebleven ruïnes van het kasteel afgebroken zouden worden, totdat de gemeente Gavaudun het kasteel aankocht in het jaar 1796.

Château de Gavaudun vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag torent dit kasteel hoog uit boven het plaatsje Gavaudun. Hoewel alleen de toren van het kasteel nog overeind staat, is een bezoekje aan dit kasteel absoluut de moeite waard. Wanneer u dit kasteel bezoekt komt u alles te weten over haar rijke geschiedenis. Ook kunt u vanuit dit mooie kasteel, dat deels in de rotsen uitgehouwen is, genieten van een mooi uitzicht over de omringende vallei. In de buurt van dit kasteel liggen nog veel meer kastelen. Zo is een bezoekje aan het Château de Gavaudun prima te combineren met bezoekjes aan het kasteel van Biron, of het kasteel van Bonaguil.
Château de Gavaudun

Château de Gavaudun bezoeken?

Wilt u dit mooie kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Lot-et-Garonne ook interessant: