Citadelle de Blaye

Citadelle de Blaye is een grote citadel bij het plaatsje Blaye, aan de rivier Gironde. Deze citadel is volgens de kenners een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in het departement Gironde. De citadel staat sinds 2008 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.Citadelle de Blaye

Geschiedenis van Citadelle de Blaye

De locatie van de citadel werd al vroeg in de geschiedenis op waarde geschat. Op deze strategische locatie, op een rots die uitkijkt over de monding van de rivier Gironde, zouden de Romeinen al een versterkte legerplaats hebben gebouwd. Citadelle de Blaye, zoals deze vandaag de dag bovenop deze rots ligt, is 38 hectare groot. De citadel werd gebouwd onder toezicht van niemand minder dan de bekende Franse fortenbouwer Vauban. De bouw van de citadel begon in het jaar 1685 en was afgerond in 1689. Deze citadel had als doel om de stad Bordeaux, die verder op de rivier Gironde ligt, te kunnen verdedigen tegen vijandelijke schepen. Door de eeuwen heen is Citadelle de Blaye meerdere malen uitgebreid en verder versterkt. Mede dankzij deze werkzaamheden staat deze bijzondere citadel tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste vestingwerken in het departement Gironde.

Citadelle de Blaye vandaag de dag

Vandaag de dag is deze citadel opengesteld voor bezoekers. Doordat de citadel de tand des tijds goed heeft doorstaan is dit bijzondere bouwwerk een prachtig voorbeeld van de militaire bouwkunst uit de zeventiende eeuw. Dankzij de schitterende ligging kunt u vanuit de citadel genieten van een prachtig uitzicht over de monding van de rivier Gironde. Wanneer u deze citadel bezoekt, kunt u deelnemen aan een rondleiding. Tijdens deze rondleiding krijgt u alle bijzondere delen van het fort te zien. Deze rondleiding duurt ongeveer een uurtje. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Gironde is een bezoekje aan Citadelle de Blaye meer dan de moeite waard!
Citadelle de Blaye

Citadelle de Blaye bezoeken?

Wilt u deze bijzondere citadel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gironde ook interessant: