De tuinen van Eyrignac

De tuinen van Eyrignac zijn prachtige tuinen bij de plaats Salignac-Eyvigues, in het departement Dordogne. Deze prachtige tuinen liggen ongeveer veertien kilometer ten noordoosten van de plaats Sarlat. Deze bijzondere tuinen behoren volgens de kenners tot de absolute hoogtepunten van het departement Dordogne!

Geschiedenis van de tuinen van Eyrignac

Vanaf de middeleeuwen heeft er op de locatie van de tuinen van Eyrignac een kasteel gestaan. In 1653 werd er op de locatie van het kasteel, dat destijds vervallen was, een prachtig herenhuis gebouwd. In de achttiende eeuw werden de eerste tuinen aangelegd. Deze tuinen werden in de negentiende eeuw veranderd in een typisch Engelse tuin, geheel volgens de mode van die tijd. Zo werden er vele buxushagen aangelegd, welke in allerlei vormen gesnoeid werden. Hoewel deze prachtige tuinen al vrij snel bekendheid vergaarden, raakte de tuin in verval, onder meer door achterstallig onderhoud. Halverwege de twintigste eeuw vonden er dan ook omvangrijke herstelwerkzaamheden plaats, om deze bijzondere tuinen tot haar oorspronkelijke glorie te herstellen. Dankzij deze herstelwerkzaamheden behoren de tuinen van Eyrignac tot op de dag van vandaag tot de mooiste bezienswaardigheden in de Dordogne.

De tuinen van Eyrignac vandaag de dag

Evenals de tuinen van Marqueyssac zijn ook de tuinen van Eyrignac meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Dordogne. De tuinen zijn maar liefst tien hectare groot. De vele buxushagen zijn in vele verschillende vormen gesnoeid, waardoor u niet raakt uitgekeken. Voor een uitgebreid bezoek aan deze tuinen, die in het hart van de zogeheten ‘Perigord Noir’ liggen, kunt u dan ook gerust een middag de tijd nemen. Er zijn verschillende wandelpaden aangelegd, via welke u deze tuinen prima kunt verkennen. Na een uitgebreide wandeling door deze prachtige tuinen kunt u genieten van een lekker drankje op het nabijgelegen terras. Een bezoekje aan deze tuinen is absoluut de moeite waard!
De tuinen van Eyrignac

De tuinen van Eyrignac bezoeken?

Wilt u deze schitterende tuinen zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Dordogne ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk