De tuinen van Marqueyssac

De tuinen van Marqueyssac zijn de meest bezochte tuinen in het departement Dordogne. De tuinen liggen bij het gelijknamige kasteel en bieden een fraai uitzicht op de rivier de Dordogne, en de kastelen Castelnaud, Fayrac en Beynac. De tuinen van Marqueyssac

Geschiedenis van de tuinen van Marqueyssac

Tussen 1830 en 1840 bouwde de Franse onderzoeker en diplomaat Henri Géraud Julien een kapel op een klif die uitkeek over de vallei van de Dordogne. In 1860 liet de nieuwe eigenaar, Julien de Cervel, hier duizenden Buxusplanten planten. Hij liet de planten in vele verschillende vormen knippen, waarvan vele in ronde vormen waardoor de planten met een beetje fantasie wel wat weg hadden van een kudde schapen. Ook liet de Cervel talloze lindebomen, cipressen en dennen aanplanten en liet hij vijf kilometer aan wandelpaden aanleggen. In de tweede helft van de twintigste eeuw verwilderden de tuinen door slecht onderhoud. Aan het begin van 1996 maakte Kleber Rossillon, de nieuwe eigenaar van de tuinen van Marqueyssac, het tot zijn taak om de indrukwekkende tuinen tot haar volle glorie te herstellen. In de tuinen van Marqueyssac waren door de jaren heen meer dan 150.000 planten en bomen geplant. In 1997 werden de tuinen van Marqueyssac op de officiële lijst van de meest bijzondere tuinen in Frankrijk geplaatst door het Franse ministerie van cultuur.

De tuinen van Marqueyssac vandaag de dag

Vandaag behoren de tuinen van Marqueyssac volgens de kenners tot de belangrijkste bezienswaardigheden in het departement Dordogne. Voor een bezoekje aan deze bijzondere tuinen kunt u gerust twee uur rekenen. Een bezoekje aan de tuinen van Marqueyssac is, vanwege haar ligging, prima te combineren met een bezoekje aan een van de nabijgelegen kastelen. Vooral tijdens de mooie zomerdagen is een wandeling door deze bijzondere tuinen meer dan de moeite waard. Vergeet vooral niet om uw fototoestel mee te nemen: hier kunt u werkelijk waar de meest prachtige foto’s maken. Een bezoekje aan deze bijzondere tuinen is meer dan de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Dordogne!
De tuinen van Marqueyssac

De tuinen van Marqueyssac bezoeken?

Wilt u deze bijzondere tuinen zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Dordogne ook interessant: