Forêt des Landes

Het forêt des Landes, vrij vertaald het bos van Landes is een enorm groot bos, gelegen in de regio Aquitaine. La forêt des Landes is het grootste maritieme pijnboombos in heel Europa.

Forêt des Landes

Geschiedenis van forêt des Landes

Het grootste gedeelte van de omgeving waar nu het bos van Landes groeit, was oorspronkelijk een dunbevolkt, moerassig land. De grond was zo drassig, dat men een soort van stelten gebruikten om door het gebied te lopen. Dit moerassige gebied was naar verluid 10.000 vierkante kilometers groot, wat natuurlijk zonde was. Wanneer het gebied niet zo moerassig zou zijn geweest, had de lokale bevolking deze grond kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld de landbouw. Toch was dit uitgestrekte gebied niet altijd een groot moeras geweest. In de Middeleeuwen groeiden er vele bomen in dit gebied. Omdat het klimaat veranderde, en het steeds kouder werd, werd het bos grotendeels gekapt, om zo bijvoorbeeld de voorraad haardhout aan te vullen. Bovendien was er sprake van een toenemende vraag naar wol, waardoor er meer ruimte moest komen voor schapen om te kunnen grazen. Pas in het jaar 1857 werd er een begin gemaakt met de herbeplanting van het eens zo grote bos. Dankzij deze grootschalige herbeplanting kon het forêt des Landes uitgroeien tot het enorme bos zoals dit vandaag de dag bekend staat.

La forêt des Landes vandaag de dag

Vandaag de dag is la forêt des Landes een groot prachtig natuurgebied. In dit grote bos zijn vele prachtige wandelroutes uitgezet. Dankzij de grote hoeveelheid aan bomen kunt u tijdens zonnige dagen toch nog heerlijk wandelen, omdat er genoeg schaduwrijke plekken zijn. Dit bijzondere natuurgebied is een absolute aanrader voor zowel fanatieke- als de minder fanatieke wandelaars. Ook voor fietsers is dit een heerlijk gebied om te fietsen. Vergeet vooral niet om een fototoestel mee te nemen, want op zonnige dagen kunt u hier de meest prachtige foto’s maken. La forêt des Landes is een prachtig en uniek natuurgebied, dat absoluut de moeite waard is om te bezoeken!

Forêt des Landes

Forêt des Landes bezoeken?

Zelf door dit prachtige natuurgebied wandelen of fietsen? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Landes ook interessant: