Gorges de Kakuetta

De Gorges de Kakuetta is een kloof gelegen bij het plaatsje Sainte-Engrâce in het departement Pyrénées-Atlantiques. De kloof is bijna twee kilometer lang en is opengesteld voor publiek. Op sommige plekken in deze zeer diepe en grillige kloof is de afstand tussen de rotswanden minder dan drie meter. In de Gorges de Kakuetta zijn zoveel mossen, korstmossen en varens aanwezig dat het er wel op lijkt dat de kloof haar eigen microklimaat heeft. Gorges de Kakuetta

Geschiedenis van Gorges de Kakuetta

Over de geschiedenis rondom deze kloof is niet veel bekend. Door de eeuwen heen heeft de rivier Kakuetta deze kloof uitgesleten. Uit verschillende historische bronnen blijkt dat er vroeger molens aan de oevers van deze rivier hebben gestaan. Langs de hoge en steile rotswanden werden zakken graan naar beneden gelaten. Nadat het graan vermalen was werden deze zakken met gemaald graag weer langs diezelfde rotswanden omhoog getakeld. De Gorges de Kakuetta werden in het jaar 1906 door niemand minder dan de beroemde Franse speleoloog Édouard-Alfred Martel verkent en in kaart gebracht. Tot op de dag van vandaag staat de Gorges de Kakuetta bekend als een van de meest grillige, maar tevens een van de mooiste kloven in het departement Pyrénées-Atlantiques.

Gorges de Kakuetta vandaag de dag

Vandaag de dag geldt de Gorges de Kakuetta als een bijzondere bezienswaardigheid. Anders dan andere veelbezochte toeristische locaties, zoals bijvoorbeeld het circa honderd kilometer westelijker gelegen Lourdes, komt u hier geen bussen vol nieuwsgierige toeristen tegen. Wanneer u besluit deze mooie kloof te bezoeken is het verstandig om stevige wandelschoenen mee te nemen. Het pad door de kloof bevat losse stenen en de paden in de kloof kunnen hier en daar glad zijn. Dit is dan ook de reden dat de kloof niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Voor een wandeling door deze kloof kunt u uitgaan van een wandeling van circa 3 uur. Ondanks het feit dat een wandeling door deze prachtige Gorges niet altijd even gemakkelijk is, worden uw inspanningen beloond met prachtige natuur. Op sommige plekken in de kloof kunt u dan ook adembenemend mooie foto’s maken. Een bezoekje aan deze prachtige kloof is meer dan de moeite waard.
Gorges de Kakuetta

Gorges de Kakuetta bezoeken?

Wilt u de prachtige Gorges de Kakuetta zelf bezoeken? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pyrénées-Atlantiques ook interessant: