Grot van Lastournelle

De grot van Lastournelle is een indrukwekkende grot bij het plaatsje Sainte-Colombe-de-Villeneuve, in het departement Lot-et-Garonne. Deze grot staat bekend als een van de leukste bezienswaardigheden in deze streek.Grot van Lastournelle

Geschiedenis van de grot van Lastournelle

De grot van Lastournelle is het resultaat van een eeuwenlang durend proces, waarbij een onderaardse rivier deze prachtige grot heeft uitgesleten. De vele stalactieten en stalagmieten in deze grot zijn een voor een miljoenen jaren oud. De grot zelf werd ontdekt in het jaar 1878, toen lokale boeren een put groeven om water te vinden. Tijdens het graven van de put ontdekten zijn een grote ondergrondse ruimte. Al snel werd duidelijk dat de boeren een hele bijzondere ontdekking hadden gedaan. Na enkele verkenningen bleek dat de grot zeven indrukwekkende, verschillende kamers bevat, met vele stalactieten en stalagmieten. Niet veel later werd de grot opengesteld voor bezoekers en groeide de grot al snel uit tot een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in het departement Lot-et-Garonne.

De grot van Lastournelle vandaag de dag

Vandaag de dag is deze leuke grot absoluut de moeite waard om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Lot-et-Garonne. Een bezoek aan deze grot is leuk voor jong en oud. Wanneer u deze grot bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding onder begeleiding van een deskundige gids, die u over alle bijzonderheden van deze mooie grot kan vertellen. Wanneer u de grot voor 12:00 in de middag bezoekt, kunt u deelnemen aan een wel heel speciale rondleiding. Vóór 12:00 gaan alle bezoekers met een zaklamp de verder donkere grot in. Halverwege uw bezoek gaat het licht aan en kunt u prachtige foto’s maken. Een leuke ervaring! Wanneer u besluit deze leuke grot te bezoeken, moet u niet vergeten een warme trui mee te nemen. In de grot is het namelijk niet warmer dan dertien graden Celsius.
Grot van Lastournelle

De grot van Lastournelle bezoeken?

Wilt u deze mooie grot zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Lot-et-Garonne ook interessant: