Grotte de Villars

Grotte de Villars is een mooie grot gelegen in de gemeente Villars in de Dordogne, vlakbij de plaats Brantôme. Evenals in de grot van Lascaux, de grot van Rouffignac en Font-de-Gaume zijn ook in deze grot verschillende muurschilderingen te vinden.Grotte de Villars

Geschiedenis van Grotte de Villars

De grot van Villars werd ontdekt op een koude winteravond in het jaar 1953, toen een groepje speleologen uit Périgueux bij toeval op deze locatie aan het wandelen waren. In de buurt van een paar grote rotsen ontdekten zij een vreemde gat in de grond. Op het eerste oog leek het op een hol van een vos, grotendeels bedekt onder een laag grote stenen, waardoor deze niet direct bereikbaar was. Het vreemde aan dit gat in de grond was dat er een soort mist uit kwam. De speleologen twijfelden niet: het kon bijna niet anders of zij hadden een nieuwe grot ontdekt. Nadat de speleologen de toegang tot Grotte de Villars vrij hadden gemaakt,begonnen zij direct met het verkennen van de grot. Nadat de grot door enkele grote teams was verkend, kwamen zij tot de conclusie dat de grot uit meerdere verdiepingen bestond en meer dan dertien kilometer lang moest zijn. Pierre Vidal, een speleoloog uit Périgueux ontdekte tijdens een van de verkenningen een verzameling aan prehistorische muurschilderingen, wat Grotte de Villars nog bijzonderder maakte. Zes jaar na haar ontdekking, werd Grotte de Villars in 1959 opengesteld voor bezoekers.

Grotte de Villars vandaag de dag

Vandaag de dag geldt Grotte de Villars als een van de meest populaire grotten in de Dordogne. Wanneer u de grot bezoekt, krijgt u onder begeleiding alle mooie plekken van de grot te zien. Het bezoek aan de grot bestaat uit een twintig minuten durende video over de grot, plus een rondleiding van ongeveer drie kwartier. Tijdens deze rondleiding komt u van alles te weten over deze mooie grot, van haar ontdekking tot aan de muurschilderingen en de prachtig mooie rotsformaties. Hoewel Grotte de Villars wellicht wat minder bekend is dan de wereldberoemde grot van Lascaux, is een bezoekje aan deze prachtige grot meer dan de moeite waard!
Grotte de Villars

Grotte de Villars bezoeken?

Wilt u deze mooie grot zelf bezoeken? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Dordogne ook interessant: