Grotte du Grand Roc

De Grotte du Grand Roc is een bekende druipsteen grot in de Dordogne, vlakbij Les Eyzies in een klif aan de rivier Vezere. De grot behoort tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO, als onderdeel van de vermelding van de Vezere vallei.Grotte du Grand Roc

Geschiedenis van Grotte du Grand Roc

De Grotte du Grand Roc werd in het jaar 1922 ontdekt door Jean Maury, archeoloog van beroep. Jean Maury ontdekte een kleine ingang in de klif, waar een langzaam stromend beekje uit kwam. Maury was al snel benieuwd naar de oorsprong van het beekje, en besloot om de kleine ingang handmatig te vergroten. Na twee jaar hard werk, was Maury er in geslaagd om een ingang te maken waar hij zelf door heen kon klimmen. Op 29 april 1924 betraden Jean Maury en zijn zus en dochter de voor hen nog onbekende duisternis. Al snel ontdekten zij dat er achter het eerst zo onschuldig ogende beekje, een prachtige grot schuil ging. Drie jaar na de ontdekking van Grotte du Grand Roc, was de grot voor het eerst te bezoeken voor het publiek. De eerste bezoekers hadden niet veel meer dan een kaars als lichtbron. Pas in het jaar 1934 werden er echte lampen geïnstalleerd waardoor de grot kon uitgroeien tot een van de mooiste bezienswaardigheden in de Dordogne.

Grotte du Grand Roc vandaag de dag

Vandaag de dag is Grotte du Grand Roc een van de mooiste grotten in de Dordogne. Hoewel er in de Dordogne vele grotten te vinden zijn, zoals bijvoorbeeld ook Font de Gaume, behoort deze grot volgens velen tot de mooiste exemplaren in de regio. Uw bezoek begint met een nauwe opening in de klif, maar al snel zult u de meest prachtige stalagmieten en stalactieten te zien krijgen, waar Grotte du Grand Roc bekend om staat. Een bezoekje aan deze prachtig mooie grot is absoluut de moeite waard!
Grotte du Grand Roc

Grotte du Grand Roc bezoeken?

Wilt u deze bijzonder mooie grot zelf bezoeken? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Dordogne ook interessant: