Grotte du Sorcier

Grotte du Sorcier, ook wel de grot van Saint-Cirq genoemd, ligt bij de plaats Saint-Cirq in de Dordogne. In deze bijzondere grot zijn prachtige prehistorische muurtekeningen gevonden, waaronder een zeer zeldzame gravure van een menselijke figuur, bekend als ‘Le Sorcier’, oftewel de tovenaar.

Geschiedenis van Grotte du Sorcier

De vallei van de Dordogne werd al zeer vroeg in de geschiedenis bewoond. Op vele plaatsen in de Dordogne zijn dan ook sporen gevonden van menselijke bewoning die dateren uit de prehistorie. Grotte de Sorcier werd aan het einde van 1951 ontdekt. In een smalle holte in een klif werden verschillende gravuren aangetroffen. Uit onderzoek bleek al snel dat deze gravuren meer dan 15.000 jaar oud moesten zijn. De meest bijzondere gravure was die van een menselijke figuur. Deze gravure staat bij de historici bekend als een van de mooiste gravures in heel Europa. Bovendien komt het maar zeer weinig voor dat er menselijke gravuren worden aangetroffen. Naast de gravure in Grotte du Sorcier zijn er ook menselijke gravures aangetroffen in de grot van Lascaux, bij Montignac. In 1958 werd de grot geclassificeerd als historisch monument.

Grotte du Sorcier vandaag de dag

Vandaag de dag is Grotte du Sorcier opengesteld voor bezoekers. Een bezoekje aan deze grot is prima te combineren met een bezoek aan het mooie marktstadje Le Bugue of Les-Eyzies-de-Tayac-Sireuil. Naast de grot is een klein museum gevestigd dat gewijd is aan deze bijzondere grot. Een bezoekje aan dit museum is interessant terwijl u moet wachten tot de rondleiding begint. Aan de hand van een deskundige gids komt u alles te weten over de mooie tekeningen in deze grot. Grotte du Sorcier is niet heel erg groot, waardoor een bezoekje aan deze grot goed te combineren is met een ander uitstapje in de omgeving. Een bezoekje aan deze bijzondere grot met haar indrukwekkende tekeningen is absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Dordogne.

Grotte du Sorcier bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende grot bezoeken en zelf de bijzondere gravures bewonderen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Dordogne ook interessant: