Grotten van Maxange

De grotten van Maxange zijn druipsteengrotten vlakbij het plaatsje Le Buisson-de-Cadouin, in het departement Dordogne. In tegenstelling tot andere grotten in dit gebied werden deze grotten pas relatief laat ontdekt, in het jaar 2000. Grotten van Maxange

Geschiedenis van Grotten van Maxange

De grotten van Maxange werden ontdekt op 15 augustus in het jaar 2000, op het terrein van een steengroeve in de nabijheid van het plaatsje Le Buisson-de-Cadouin. De grotten werden bij toeval ontdekt. Al toen het eerste gedeelte werd blootgelegd werd duidelijk dat het niet ging om een enkele grot maar om meerdere grotten die in elkaar overgaan. Al snel bleek dat hier sprake was van een bijzondere ontdekking. Zo werden er naast de gebruikelijke stalactieten en stalagmieten ook allerlei uitsteeksels gevonden. Deze uitsteeksels bleken in allerlei vormen gekromd te zijn. Het grote aantal van deze uitsteeksels onderscheidt de grotten van Maxange van andere grotten in dit gebied. Ook werden er in deze indrukwekkende druipsteengrotten vele prachtige kristallen gevonden. Nadat de grotten in kaart waren gebracht werden deze grotten in 2003 opengesteld voor bezoekers.

Grotten van Maxange vandaag de dag

Vandaag de dag zijn deze mooie en bijzondere grotten nog niet zo bekend als bijvoorbeeld de wereldberoemde grot van Lascaux. Eigenlijk is dit ook een verkeerde vergelijking, want de grot van Lascaux is bekend vanwege haar vele prachtige rotsschilderingen, die in deze grotten niet aanwezig zijn. De grotten van Maxange zijn echter bijzonder indrukwekkend vanwege de vele kristallen en vervormingen. Voor een bezoek aan deze bijzondere grotten kunt u gerust een middagje de tijd nemen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Dordogne is een bezoekje aan deze bijzondere grotten meer dan de moeite waard. Een bezoekje aan deze mooie grotten is bijvoorbeeld prima te combineren met een bezoek aan de abdij van Cadouin, slechts zeven kilometer van de grotten.
Grotten van Maxange

De grotten van Maxange bezoeken?

Wilt u deze bijzondere grotten zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Dordogne ook interessant: