Grottes des Combarelles

De Grottes des Combarelles is een bijzondere grot bij het plaatsje Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil, in het departement Dordogne.Grottes des Combarelles In deze grot zijn sporen gevonden van menselijke bewoning die meer dan 10.000 jaar oud zijn.

Geschiedenis van Grottes des Combarelles

Deze bijzondere grot is uitgesleten door een onderaardse rivier en is ongeveer 300 meter lang. De grot werd in het jaar 1091 ontdekt. Al tijdens de eerste verkenning van de grot ontdekte men de vele gravures van onder meer mammoets, steenbokken, beren en rendieren. Na onderzoek bleek dat deze gravures meer dan 10.000 jaar oud waren. In totaal werden er rond de 800 verschillende gravures gevonden in deze grot. Ook vond men verschillende prehistorische voorwerpen, zoals bijlen en steenpunten. In het jaar 1979 werd deze grot op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Na verloop van tijd bleek echter dat de grot zo druk bezocht werd, dat dit ten koste ging van de kwaliteit van de gravures. Daarom besloot men om slechts een gering aantal bezoekers per dag toegang te verlenen tot deze bijzondere grot.

Grottes des Combarelles vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Dordogne is een bezoekje aan deze bijzondere grot absoluut de moeite waard. Wanneer u deze grot bezoekt komt u oog in oog te staan met de bijzondere rotstekeningen: een onvergetelijke ervaring! Toegangstickets zijn te koop bij de ingang van de grot, bij het plaatsje Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil. Het is aan te raden om hier tijdig uw tickets te kopen, omdat er slechts een gering aantal bezoekers per dag wordt toegelaten. Voor een uitgebreid bezoek aan deze mooie grot kunt u gerust een uur de tijd nemen. Tijdens uw bezoek vertelt een ervaren gids alles over deze grot en haar gravures. Hoewel deze grot minder bekend is als andere grotten in Dordogne zoals Font-de-Gaume, is een bezoekje aan Grottes des Combarelles meer dan de moeite waard!

Grottes des Combarelles bezoeken?

Wilt u deze bijzondere grot met de prachtige gravures zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Dordogne ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk